Door Sarri gevreesde Memphis over De Ligt: 'Morgen zijn we geen vrienden'

Reacties

Memphis Depay is klaar voor de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. De Nederlandse spits verdedigt samen met zijn ploeggenoten een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd van de achtste finale.

Door Sarri gevreesde Memphis over De Ligt: 'Morgen zijn we geen vrienden'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Vorige week speelde Memphis zijn eerste tachtig officiële minuten voor Olympique Lyon sinds hij op 15 december zijn kruisband scheurde in de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes. Uiteindelijk zag Memphis vanaf de bank hoe zijn ploeg de Coupe de la Ligue-finale na penalty's verloor van Paris Saint-Germain. Vrijdagavond speelt hij zijn tweede wedstrijd. En wat voor één: de return in de achtste finale van de Champions League tegen het Juventus van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt.

'Het wordt een heel speciale wedstrijd', sprak Memphis op de persconferentie in aanloop naar het duel in Turijn. 'Ik heb geprobeerd wedstrijdritme op te doen in de oefenwedstrijden zodat ik morgen alles kan geven. We moeten ook alles geven om ons te kwalificeren voor de kwartfinale. We speelden goed tegen Paris Saint-Germain dus we hebben vertrouwen', aldus de Nederlander, die het leuk vindt om tegen De Ligt te spelen.

'Tijdens de lockdown hebben we elkaar één keer gezien in Nederland. We zeiden tegen elkaar dat we elkaar snel weer zouden zien. Dit is zijn eerste jaar en hij heeft het geweldig gedaan. Hij heeft zich al een man gemanifesteerd en is meteen kampioen geworden. We zullen morgen geen vrienden zijn, maar dat hoort bij het spel. Ik ben blij hem tegen te komen.'

Op 26 februari won Olympique Lyon met 1-0 van Juventus in de heenwedstrijd en deed dat zonder de Nederlandse aanvaller. 'Het team heeft geweldig gespeeld. We speelden toen ook nog in een vol stadion. Maar ik vind het natuurlijk leuker om zelf weer mee te doen. Ik denk dat mijn instelling het team kan helpen. Ik ben 26 dus het is logisch dat ik meer verantwoordelijkheid neem. Mijn teamgenoten leren van mij en ik leer van hen. We zullen teamwork op de mat moeten leggen en alles moeten geven', aldus Memphis, die met vijf goals uit vijf Champions League-wedstrijden een uitstekende statistiek kan overleggen. 'Ik hoop dat het morgen ook zo gaat. We weten wat Juventus kan, maar ik geloof in ons.

Sarri
Juventus-coach Maurizio Sarri ging in zijn perspraatje ook nog even in op de return van de Nederlander. 'Het wordt heel erg lastig tegen Olympique Lyon. Ze hebben type spelers die het verschil kunnen maken en vooral de aanwezigheid van Memphis is heel belangrijk voor ze', zei Sarri, die ook nog gevraagd werd of hij bang is dat het duel met Lyon zijn laatste wedstrijd wordt. 'Dat geloof ik niet. De bestuursleden van Juventus zijn professionals die hun beslissingen niet nemen op basis van één wedstrijd. We zijn laatst nog kampioen geworden.'

Memphis is terug: 'Al het gevaar kwam van Depay'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.