Door Mourinho geprikkelde Bale helpt Spurs op weg na valse start

Reacties

Tottenham Hotspur heeft maandagavond in het toernooi om de FA Cup pas laat een bijzonder ongewenste verlenging kunnen voorkomen. Wycombe Wanderers (hekkensluiter op het tweede niveau) verzette zich dapper, maar moest zich in de slotfase alsnog gewonnen geven. Gareth Bale liet zich weer eens positief zien.

Door Mourinho geprikkelde Bale helpt Spurs op weg na valse start
© Pro Shots
Wycombe Wanderers
Wycombe Wanderers
1 - 4
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Spurs won vorige week zondag in de competitie met 1-3 bij hekkensluiter Sheffield United, ten opzichte van dat duel koos manager José Mourinho maandagavond voor liefst tien andere namen. De enige die zijn basisplaats behield, was linksback Ben Davies, die op bezoek bij Wycombe ook meteen de aanvoerdersband droeg. De vele wijzigingen hadden ongetwijfeld te maken met het feit dat Tottenham komende donderdag in de Premier League alweer de absolute kraker tegen Liverpool speelt.

Net als de gouden tandem Harry Kane/Heung-Min Son begon ook Steven Bergwijn op de bank, maar voor Bale was er wél een basisplek. De terugkeer van de Welshman bij Spurs is vooralsnog geen doorslaand succes. Vorige week lag hij tijdens een training nog overhoop met een ontevreden Mourinho, die de aanvaller toebeet: 'Wil je hier blijven? Of wil je terug naar Real Madrid en niet meer voetballen?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 31-jarige aanvaller leek die kritische woorden ter harte hebben genomen, want hij was degene die voor rust voor vrijwel al het Spurs-gevaar zorgde. Maar nadat hij de bal naast kopte en schoot, was het aan de andere kant wél raak. Uche Ikpeazu troefde Toby Alderweireld af met een sterke actie, zijn voorzet werd door Fred Onyedinma binnengeschoten. Dat het bij rust 1-1 stond, was aan Bale te danken: hij werkte de bal met links binnen na een pass van Lucas Moura.

Ineenstorting
In de tweede helft nam Tottenham het heft langzaam maar zeker nog meer in handen. Mourinho bracht onder anderen Kane, Son en Pierre-Emile Højbjerg binnen de lijnen om een verlenging af te wenden. Dat lukte, al duurde het lang voordat de bezoekers het verschil maakten. Wycombe (waar cultheld Adebayo 'The Beast' Akinfenwa in de 72ste minuut inviel) hield lang stand, tot vier minuten voor tijd. Toen begon de ineenstorting van The Chairboys.

Een schot van Kane werd geblokt, Bale kon de voorzet van de topspits vervolgens net niet binnenwerken, maar de bal belandde daarna buiten de zestien bij Harry Winks. Hij krulde de bal in de verre hoek voor 1-2. Daarmee was de hoop weg bij Wycombe, want een minuutje later werd het ook 1-3, toen de eveneens ingevallen Tanguy Ndombele na een pass van Son scoorde. In de blessuretijd maakte Ndombele ook zijn tweede, waardoor de eindstand toch nog prima was.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Tottenham Hotspur - Liverpool?
  • 50% Zege Tottenham Hotspur (122 stemmen)
  • 25% Gelijkspel (61 stemmen)
  • 25% Zege Liverpool (61 stemmen)
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.