Doodeman glundert na acht assists in 106 minuten: 'Eentje is ook goed, hoor'

Reacties

Nick Doodeman is niet te stoppen. In de laatste twee wedstrijden was hij goed voor acht assists, terwijl hij in die duels niet eens het maximale aantal van 180 minuten speelde. Bij lange na niet, zelfs. De 23-jarige vleugelaanvaller van FC Volendam denkt niet dat hij dit gemiddelde gaat volhouden.

Doodeman glundert na acht assists in 106 minuten: 'Eentje is ook goed, hoor'
© Pro Shots
Jong AZ
Jong AZ
2 - 6
FC Volendam
FC Volendam

Het zijn ongekende dagen voor Doodeman. Tot dit weekend had hij in zeven competitieduels (waarvan vier in de basis en drie als invaller) al wel drie keer gescoord, maar nog geen enkele assist gegeven. Dat veranderde toen hij afgelopen vrijdag tegen Jong PSV in de 74ste minuut mocht invallen. Zes minuten na zijn entree was hij al de aangever geweest bij goals van Boy Deul en Samuele Mulattieri, in blessuretijd stelde hij ook nog Giannis Iatroudis in staat om te scoren. Uiteindelijk werd het 5-1.

Mede dankzij die fraaie invalbeurt mocht hij maandag in de basis beginnen op bezoek bij Jong AZ, en dat vertrouwen beschaamde Doodeman tijdens de 2-6 overwinning bepaald niet. Alleen bij de 0-1 gaf hij niet de assist, bij de 0-2, 0-3, 1-4, 2-5 én de 2-6 was hij wél de aangever. Met andere woorden: in de laatste 106 minuten KKD-voetbal was Doodeman goed voor acht assists.

Dat wist de hoofdrolspeler direct na afloop zelf overigens nog niet. Want: hoeveel assists had hij nou precies gegeven? 'Ja, vier of vijf...', zo grijnsde hij voor de camera van FOX Sports. 'Die vierde was een beetje een twijfelgeval, want ik weet niet of Martijn Kaars 'm nog aanraakte. Hebben jullie er vijf geteld? Dan tel ik er ook vijf! In de vorige wedstrijd had ik er drie in een kwartier, nu dus vijf in een wedstrijd: dat gebeurt niet heel vaak.'

Doodeman was sowieso blij met zijn basisplaats, die hij overigens wel had zien aankomen. 'Ik wist het zaterdag al wel, de trainer was al kort naar me toe gekomen. Maar als je invalt en drie assists geeft, dan ga je er al een klein beetje van uit dat je daarna mag starten. En hoe nu verder? Haha, nu moet ik zeker zeggen dat ik vrijdag acht assists ga geven? Nee, dat gaat me net iets te ver. Eentje is ook goed, hoor. Ik ben met iedere assist blij, want elke telt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.