Donnarumma staat voor het Totti-dilemma: clubliefde of prijzen?

Reacties

Gianluigi Donnarumma (21) staat andermaal op een kruispunt bij AC Milan. Het kind van de club moet bij de contractonderhandelingen gaan kiezen tussen zijn onvoorwaardelijke liefde voor de Rossoneri en zijn eigen ambities.

Donnarumma staat voor het Totti-dilemma: clubliefde of prijzen?
© Pro Shots

In 2017 bevond Donnarumma zich in een storm over zijn toekomst bij de Rossoneri. De toen achttienjarige goalie kreeg de hoon van de fans over zich heen na zijn mededeling niet van plan te zijn het aflopende contract te verlengen. Hij werd als geldwolf neergezet en kreeg onder meer een dollardouche.

Vervolgens ontstond een soap waarin diverse theorieën over de beweegredenen van de Italiaanse international de ronde gingen. Diverse Europese grootmachten hadden een interessant alternatief geboden, die door zaakwaarnemer Mino Raiola dankbaar werd gebruikt om er een mooi contract uit te slepen. Uiteindelijk eindigde de storm in witte rook in San Siro, met een uiterst lucratief nieuwe verbintenis als resultaat voor Donnarumma.

De duur van dat contract is nu aanleiding voor nieuwe vragen. Immers, met de einddatum in de zomer van 2021 staat Donnarumma opnieuw op een kruispunt. Verlengen of vertrekken, dat is het dilemma voor de Italiaanse international.

De plannen van AC Milan zullen zonder twijfel een rol gaan spelen. Want de in 2017 voorgespiegelde perspectieven over de jacht op de Scudetto vervaagden door de jaren heen steeds meer. Een wederopstanding van de Italiaanse grootmacht op korte termijn lijkt niet aan de orde. Kortom, wordt het zijn liefde voor Milan of zijn eigen ambities? Een toekomst als Francesco Totti - de Roma-legende wees de interesse van topclubs af en zag daarmee ook af van hoofdprijzen - is een horizon.

Chelsea, Paris Saint-Germain en Juventus worden genoemd als mogelijke bestemmingen met meer mogelijkheden op (Europese) prijzen. Voor de Rossoneri zelf biedt een transfer van de doelman mogelijk ook de mogelijkheden om de eigen ambities vorm te geven. Want met de opbrengst – meer dan tachtig miljoen – kan de selectie de welkome kwaliteitsinjectie krijgen. In ieder geval zal Donnarumma door de coronacrisis voorlopig niet hoeven te vrezen voor een dollardouche als hij besluit niet te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Meer G. Donnarumma
Meer over G. Donnarumma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.