Donkerrode cijfers voor ambitieus FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft over het seizoen 2020/21 een verlies geleden van 5,7 miljoen euro. De club koos er volgens het eigen jaarverslag voor om ondanks de Covid-19-pandemie vast te houden aan de vorig jaar ingezette groeistrategie. De club had begroot op een verlies van 6,2 miljoen euro.

Donkerrode cijfers voor ambitieus FC Utrecht
© Pro Shots

De operationele kosten daalden aanzienlijk, maar dat gold ook voor de omzet. Presenteerde FC Utrecht vorig jaar nog een omzet van 20,1 miljoen euro, dit jaar komt FC Utrecht uit op 14,8 miljoen euro. Belangrijkste reden voor deze waren de lege stadions in tijden van corona. De totale impact van corona was bijna drie miljoen negatief voor de club.

Deze pijn kon niet door de transferinkomsten (4,7 miljoen euro) gedekt worden. In het voorbije boekjaar ontving de club onder meer transfersommen voor Sean Klaiber (Ajax) en John van den Brom (RC Genk).

De club had er net als veel andere Eredivisie-clubs voor kunnen kiezen om te bezuinigen. Maar in overleg met de commissarissen en aandeelhouders van de club besloot FC Utrecht het vorig jaar ingezette groeiplan door te zetten. Het sportieve doel is om in het seizoen 2024/25 structureel tot de topvijf van Nederland te behoren. FC Utrecht benadrukt bovendien dat in het meerjarenplan een hoger verlies was begroot. Men ging uit van 6.2 miljoen euro negatief. 'Daarmee heeft FC Utrecht ondanks de coronapandemie beter gepresteerd dan verwacht.'

Het heeft wel gevolgen voor het eigen vermogen van de club: Waar het vorig jaar mede door een deel van de aandelen van Frans van Seumeren te verpanden eindelijk een positief eigen vermogen kon presteren, is dat nu 5,6 miljoen euro negatief.

Later vandaag op VI PRO meer over de jaarcijfers van FC Utrecht, de portemonnee van suikeroom Frans van Seumeren én het ambitieuze groeiplan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.