Donderdag waarschijnlijk duidelijkheid over toekomst ADO

Reacties

ADO Den Haag heeft een nieuwe begroting ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB. Woensdag komt deze commissie bij elkaar en donderdag wordt waarschijnlijk duidelijk of ADO met de nieuw ingeleverde stukken alsnog de licentie kan behouden.

Donderdag waarschijnlijk duidelijkheid over toekomst ADO

De penibele financiële situatie van ADO Den Haag is bekend. De licentiecommissie eiste eerder voor 1 november een sluitende begroting. In het geheim heeft de Haagse voetbalclub deze inmiddels ingediend. VI weet dat de gemeente een extern bureau heeft ingelicht om de financiële situatie nogmaals door te rekenen. Deze kwam met voor ADO positieve uitkomsten.

Eerder communiceerde de club zelf dat het een garantstelling van minimaal 5,1 miljoen euro nodig had om de licentie te behouden. Uit berekeningen van dit externe bureau komt echter naar voren dat ADO maar een bedrag van 3,5 miljoen euro nodig heeft om het seizoen uit te spelen. Zo was de gemeente Den Haag, zelf één van de grootste schuldeisers, meegerekend in het totaalbedrag.

In samenspraak met de gemeente Den Haag is er een nieuwe begroting opgesteld. Hierbij zou er vanuit worden gegaan dat de gemeente garant staat voor die 3,5 miljoen euro. Dat doet het echter niet belangeloos. Er liggen enkele harde eisen op tafel. Zo zou grootaandeelhouder United Vansen de aandelen af moeten staan en wil de gemeente mee blijven kijken in de boekenhouding. Bovendien zou er serieus worden gekeken naar de positie van de huidige directie en Raad van Commissarissen.

Vanuit de KNVB als ADO Den Haag wil niemand op de nieuw ingediende begroting reageren. Wel wordt er donderdag nieuws verwacht vanuit Zeist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.