Domper voor VVV na opvallende VAR-beslissing tegen FC Utrecht

Reacties

De confrontatie tussen VVV-Venlo en FC Utrecht heeft zondag geen winnaar opgeleverd. De arbitrage eiste in Venlo de hoofdrol op met een opmerkelijke beslissing na een strafschop voor de bezoekers.

Domper voor VVV na opvallende VAR-beslissing tegen FC Utrecht
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Zonder Hans de Koning op de bank begon VVV aan de confrontatie met FC Utrecht. De trainer van de Venlose ploeg was ziek en werd vervangen door Jay Driessen, die eerder dit seizoen als interim fungeerde na het ontslag van Robert Maaskant. Hij zag dat Simon Gustafson namens de bezoekers voor het eerste gevaar zorgde. Keeper Thorsten Kirschbaum redde op het van richting veranderde schot van de Zweed.

Aan de andere kant moest ook Jeroen Zoet al vroeg in actie komen toen Oussama Darfalou met zijn hoofd een poging waagde. De van PSV gehuurde doelman redde eenvoudig. Het spel golfde vervolgens op en neer. Gustafson en Darfalou kregen opnieuw mogelijkheden, waar de keepers werden niet getest. De Algerijnse spits van VVV, gehuurd van Vitesse en vorige week trefzeker tegen RKC Waalwijk (1-2), was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Ook debutant Thomas Bruns, die PEC deze week verliet om door Vitesse verhuurd te worden aan VVV, waagde een poging.

Darfalou vond vlak na rust opnieuw het net. De bal ging namelijk op de stip nadat Sean Klaiber een pass van Haji Wright tegen zijn arm kreeg. Darfalou legde aan en liet Zoet kansloos door de bal via de paal in de rechterbovenhoek te schieten. Utrecht-trainer John van den Brom greep vervolgens hard in en voerde een driedubbele wissel door. Bart Ramselaar, Jean-Christophe Bahebeck en Adam Maher kwamen in de ploeg voor Vaclav Cerny, Issah Abass en Mark van der Maarel.

Het aantal kansen voor beide teams was daarna op één hand te tellen, maar Utrecht kwam wel op zeer opmerkelijke wijze langszij. Christian Kum kreeg de bal tijdens het maken van een tackle tegen zijn arm en scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip. Kirschbaum keerde de inzet van Gustafson echter, waardoor het aanvankelijk 1-0 bleef. Enkele momenten later liep Higler echter naar het scherm om te constateren dat er door Kum te vroeg werd ingelopen. De strafschop moest daardoor opnieuw worden genomen en nu was Gustafson wel succesvol: 1-1. De Zweed mist normaal gesproken nooit en zag de misser tegen VVV nu uitgewist worden. Utrecht zocht daarna nog de aanval om 1-2 te maken, maar die viel niet meer.

VVV-Venlo Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.