Dolgelukkig Ajax hofleverancier in Elftal van de Week

Reacties

Door zelf te winnen van FC Utrecht en de misstap van PSV mag Ajax zich officieus kampioen van Nederland noemen. Met vier spelers in het Elftal van de Week zie je de prestatie van de Amsterdammers ook terug in de cijfers.

Dolgelukkig Ajax hofleverancier in Elftal van de Week

Het stempel bijzondere week dekt de lading niet als het over Ajax gaat. De zeer pijnlijke uitschakeling tegen Tottenham Hotspur moest razendsnel uit het hoofd gezet worden, want angstgegner FC Utrecht wachtte vier dagen later al.

38 seconden in de wedstrijd en daar is de volgende dreun. Othman Boussaid maakt de 0-1 voor FC Utrecht. 'Je merkte in het stadion ook de schrik', vertelt Frenkie de Jong na de wedstrijd voor de camera van VI. Dat deed hij met een kleine glimlach, want Ajax stelde nog voor rust orde op zaken. Donny van de Beek had een hoofdrol in de wederopstanding. Hij leverde de assist op de 1-1 van Klaas Jan Huntelaar en was zelf verantwoordelijk voor de eerste voorsprong van de middag.

Frenkie de Jong na Ajax - FC Utrecht.

Na een moment van desorganisatie in de eerste minuut stond de defensie van Ajax daarna weer als een huis. Met Matthijs de Ligt en Daley Blind als vast duo in het centrum werd de basis gelegd voor opnieuw een solide wedstrijd. Dat zorgde er ook weer voor dat Hakim Ziyech kon uitblinken. Met een 9 werd hij gekozen tot VI's Speler van de Week. Clubwatcher Freek Jansen denkt dat hij klaar is voor de Europese top (zie video onder).

Dan naar Alkmaar, waar AZ zijn cruciale rol in de titelstrijd uitbreidde. Eerder in het seizoen won de club thuis met 1-0 van Ajax, nu herhaalde de formatie van trainer John van den Brom dat kunststukje tegen PSV. Doelman Marco Bizot hield zijn doel schoon en verdiende zo een plekje in het elftal, ook Fredrik Midtsjø, de stille motor achter het succes van AZ, werd beloond voor zijn goede wedstrijd.

Hakim Ziyech is klaar voor de Europese top: 'Hij kan nu door de voordeur weg'

De voorste linie van dit elftal bestaat uit de kanonnen van speelronde 34. Drie spelers, negen doelpunten. Eliás Már Ómarsson (Excelsior), Adrián Dalmau (Heracles Almelo) en Peniel Mlapa (VVV-Venlo) maakten een hattrick in de voorlaatste speelronde. Met negentien goals is Dalmau nu de meest trefzekere Spanjaard in één Eredivisie-seizoen.

Mlapa is niet de enige VVV'er in het Elftal van de Week, want ook Tino-Sven Susic krijgt een eretitel. De middenvelder met WK-ervaring bleek al snel een schot in de roos van VVV en de vraag is dan ook of hij te behouden is voor de Limburgers. Met zijn teamgenoten bezorgde hij PEC Zwolle-keeper Diederik Boer een rampzalig afscheid in Overijssel.

FC Groningen lijkt het seizoen in de Eredivisie juist op heerlijke wijze af te sluiten. Zelf werd er met 3-0 gewonnen van Fortuna Sittard, terwijl concurrent Willem II met 2-3 onderuit ging tegen FC Emmen. Dit betekent dat de Groningers opeens alles in eigen hand hebben als het gaat om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Samir Memisevic bekroonde een goede wedstrijd in de slotfase, hij benutte een penalty.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.