Leicester City heeft het voorzichtige herstel van Chelsea vakkundig de kop ingedrukt. The Foxes zijn door het succes, al dan niet kortstondig, Premier League-koploper.

2 - 0
Chelsea
Chelsea

Chelsea toonde afgelopen zaterdag op de valreep beterschap door stadsgenoot Fulham te verslaan. Het succes op Craven Cottage markeert allerminst het einde van de sportieve malaise, want bij Leicester City ging het dinsdag andermaal mis bij The Blues.

In de aanloop naar het duel in het King Power Stadium had manager Frank Lampard gewezen op het ontbreken van ervaren aanvalskrachten. 'Wij hebben geen spelers met een enorme bak ervaring: doelpuntenmachines of assistmachines, die wedstrijden voor je beslissen', gaf hij een verklaring voor de tegenvallende resultaten.

Tegen Leicester City kwam een ander probleem opnieuw aan de oppervlakte. Want Chelsea zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een 2-0 achterstand, hetgeen een volgend bewijs was van de defensieve kwetsbaarheid op vreemde bodem. Bij beide treffers blonk de verdediging van Chelsea niet uit in daadkracht.

Door toedoen van Wilfred Ndidi en James Maddison is het aantal tegentreffers in uitwedstrijden sinds de start van afgelopen seizoen opgelopen tot vijftig. Alleen Newcastle United doet het wat dat betreft slechter.

In de tweede helft toonde Chelsea tekenen van herstel. Op advies van de VAR bleef een strafschop achterwege voor The Blues, die ook na de entree van Hakim Ziyech en Timo Werner de zesde nederlaag van het seizoen niet konden voorkomen. Het leed was voor rust al geleden. De stemming bij Leicester City was beduidend anders. The Foxes mogen zich door het succes tegen Chelsea zeker één dag koploper van de Premier League noemen.