Dolblije Ten Hag ook kritisch: 'Uiteindelijk slaan we door'

Erik ten Hag spreekt van een 'fantastisch resultaat' na de 3-0 zege van Ajax op Lille bij de start van de groepsfase van de Champions League. Toch was er volgens de coach ook nog ruimte voor verbetering.

Ajax
Ajax
3 - 0
Lille
Lille

'Laten we voorop stellen dat dit een fantastisch resultaat is', uitte Ten Hag zijn tevredenheid voor de camera van Veronica. 'Geweldige goals, goed aanvalsspel, ik heb echt geweldige dingen gezien: het aantal aanvallen, het aantal kansen. Dat was allemaal van grote kwaliteit', aldus de Ajax-coach, die de tweede goal van Edson Álvarez als voorbeeld nam. 'Die tweede goal was echt fantastisch, super uitgespeeld.'

Maar er was niet alleen maar reden voor hosanna bij Ten Hag. 'Uiteindelijk slaan we door', vond hij. 'Dan willen we te snel naar die eindfase en zoeken we te snel naar die eindbal. Dan zorg je zelf voor een heel open wedstrijd en breng je de tegenstanders in hun kracht. Vooraf hebben we ook gezegd dat we dat niet moeten doen. Zij hebben namelijk veel snelheid en techniek en dan kun je afgestraft worden.'

Ook voor zijn grote kritiekpunt had Ten Hag een voorbeeld. 'Neem een minuut voor de rust. Dan kiezen we toch nog voor een eindpass en krijg je aan de andere kant bijna een goal tegen. Dan zou je met 1-1 de rust ingaan en dat was doodzonde geweest na zo'n goede eerste helft.'

Ten Hag had voor Lisandro Martínez ('Fantastisch, hij heeft defensief veel onderschept en was continu aanspeelbaar') en Quincy Promes ('Veel diepgang, veel dreiging, als hij dat gaat doseren is hij helemaal goed') nog lovende woorden en legde ook de wissel van Hakim Ziyech uit: 'Voor de wedstrijd had hij al wat lichte klachten dus ik wisselde hem uit voorzorg met het oog op zondag tegen PSV', legde Ten Hag uit. De Ajax-coach complimenteerde ook zijn spelmaker nog: 'Hakim heeft uitdagingen nodig, hij houdt van dit podium en voor de allergrootste wedstrijden kan hij zich nog extra opladen.'