Dolblije Martens in illuster rijtje met Cruijff, Sneijder en Van Persie

Reacties

Rob Rensenbrink, Johnny Rep, Wesley Sneijder, Robin van Persie, Johan Neeskens, Johan Cruijff, Arjen Robben, Vivianne Miedema en nu ook: Lieke Martens. De aanvaller van de Oranje Leeuwinnen is de negende Nederlander die minstens twee goals in één WK-wedstrijd maakte. Ze hielp Nederland daarmee langs Japan in de achtste finale van het WK.

Dolblije Martens in illuster rijtje met Cruijff, Sneijder en Van Persie

'Het was erg moeizaam, maar dat maakt helemaal niets uit', zo luidde de conclusie van Martens nadat ze als matchwinner van het veld stapte na de met 2-1 gewonnen achtste finale tegen Japan. Ze bracht de Oranje Leeuwinnen in de eerste helft op 1-0 met een fraaie hakbal en vlak voor tijd pakte ze een cadeautje vanaf elf meter uit. Nederland kreeg een strafschop na de handsbal van Saki Kumagai, die daar weinig aan kon doen. 'Soms moet je een beetje geluk hebben, dat hebben we vandaag gehad', aldus Martens voor de camera's van NOS.

Normaal gesproken is niet Martens, maar Sherida Spitse de aangewezen persoon om de penalty's te nemen. 'Een hartstikke spannend moment, maar ik vroeg Sherida meteen of ik de penalty mocht nemen. Ik voelde me goed en gelukkig zei ze meteen ja. Daar was ik heel blij mee.'

Met haar twee goals haalde Martens ook zelf haar gram na een ietwat moeizame start van het WK. 'Ik zeg eerlijk dat ik twee mindere wedstrijden heb gespeeld. De kritiek hoort er dan bij. Maar ik ben blij dat ik nu heb laten zien wat ik wel kan. Nu moeten we snel herstellen voor Italië, want dat is geen makkelijke tegenstander. Eerst maar eens genieten van vanavond', aldus Martens. 

'Lieke Martens moet over stalen zenuwen beschikken'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.