Dolblije Brama is terug: 'Twente heeft heel veel voor mij betekend'

Reacties

Wat VI al eerder meldde, is nu bevestigd door FC Twente: Wout Brama keert terug in Enschede. De 31-jarige middenvelder tekent vrijdag zijn contract en heeft uitgesproken dat hij na zijn carrière behouden blijft voor de club.

Dolblije Brama is terug: 'Twente heeft heel veel voor mij betekend'

Het is onbekend wat de looptijd van de verbintenis van Brama is, maar zijn toekomst ligt in De Grolsch Veste. Het jeugdproduct van Twente komt over van het Australische Central Coast Mariners. 'Een heel bijzonder gevoel om hier weer écht terug te zijn, dat ik terug ga naar mijn club daar word ik heel erg blij van', luidt zijn eerste reactie op de clubsite.

Brama ziet het als zijn plicht om zich in zware tijden in te zetten voor Twente. 'Als je ziet hoe de club leeft is dat fantastisch. Tegen alle wetten in zijn er al 15.000 seizoenkaarten verkocht, dat is ongekend en geeft aan hoe groot deze club is. We weten dat er heel veel moet gebeuren om daar te komen waar we willen zijn. FC Twente heeft veel voor mij betekend in mijn carrière en ik wil ze helpen daar weer te komen waar de club hoort.'

De middenvelder proeft veel vertrouwen uit de toekomstplannen van Twente met Brama als speler én in een andere functie. 'Ik zal de komende tijd ook in de organisatie meekijken, maar de hoofdfocus is voetbal. Zo lang ik nog fit ben, ik er blij van word en FC Twente ook, wil ik blijven spelen. Ik voel me topfit en hoop nog jaren te kunnen voetballen.'

Het kind van de club begon als twaalfjarige jeugdspeler bij FC Twente en debuteerde in 2005 voor de hoofdmacht. Met De Tukkers won Brama de landstitel, de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Na zijn vertrek in 2014 naar PEC Zwolle speelde hij ook nog voor FC Utrecht, alvorens zijn Australisch avontuur van een seizoen aan te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.