Dolberg schiet frustratie van zich af bij pover Ajax

Reacties

Ajax heeft woensdagavond de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt door Scheveningen met 1-5 te verslaan in het stadion van ADO Den Haag. Overtuigend was het spel van de Amsterdammers allerminst, maar uitgerekend Kasper Dolberg nam zijn ploeg met een hattrick en een assist bij de hand.

Dolberg schiet frustratie van zich af bij pover Ajax

Dolberg scoorde dit seizoen nog geen enkele keer en zat afgelopen weekend tegen ADO Den Haag (1-1) zelfs op de bank. Tegen Scheveningen keerde hij terug in het basisteam van Ajax, dat op alle posities gewijzigd was ten opzichte van het duel met ADO. Zo maakte Luis Manuel Orejuela zijn debuut en stonden nieuwkomers Maximilian Wöber en Siem de Jong in de basis.

Ajax kende een vliegende start in het stadion waar het afgelopen weekend nog punten verspeelde. Al in de vijfde minuut schoot Dolberg vanaf twintig meter hard raak. Dat de inzet van de Deense spits houdbaar leek, deed niets af aan het feit dat er een eind kwam aan de doelpuntendroogte bij Dolberg.

Leroy Resodihardjo kreeg niet veel later een opgelegde kopkans op de 1-1, maar hij knikte naast. In de twintigste minuut was Scheveningen na een hoekschop wederom dicht bij de gelijkmaker. Ajax ontsnapte echter en sloeg vlak voor rust zelf wel toe. De Jong kopte een heerlijke voorzet van Dolberg tegen de touwen. Even daarvoor had Václav Cerny nog een enorme kans gemist.

Hoewel Ajax in een zeer laag tempo speelde, kwam het in de 57ste minuut toch op 0-3 tegen de hardwerkende amateurs uit Scheveningen. Na een fraaie combinatie tussen Dolberg en De Jong was het David Neres die de 0-3 binnenwerkte via verdediger Ruben Koorndijk.

Uiteindelijk kreeg Scheveningen, dat voorlaatste staat in de Derde Divisie, zijn fans toch nog op de banken. Vijf minuten na de 0-3 schoot Barry Rog na een prima aanval de 1-3 tegen de touwen. Een uitstekende goal van Dolberg maakte er vervolgens 1-4 van, voordat de nog altijd pas negentienjarige spits zijn hattrick completeerde door een strafschop te benutten na een overtreding op Neres.

Zodoende won Ajax uiteindelijk met 1-5 van Scheveningen en bereikte het probleemloos de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi. Toch bleek woensdag ook weer dat trainer Marcel Keizer nog genoeg werk aan de winkel heeft bij de huidige nummer zes van de Eredivisie.

'Dat Dolberg weer scoort, is lichtpuntje voor Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.