Dolberg laat Jørgensen vrezen: 'Dit betekent veel voor me'

Reacties

Kasper Dolberg beleefde maandagavond een bijzonder plezierige avond tijdens het EK-kwalificatieduel van Denemarken met Georgië. De spits van Ajax had met twee goals een groot aandeel in de 5-1 overwinning.

Dolberg laat Jørgensen vrezen: 'Dit betekent veel voor me'
Denemarken
Denemarken
5 - 1
Georgië
Georgië

Denemarken had in Kopenhagen de drie punten hard nodig nadat de Denen eerder niet verder kwamen dan puntendelingen met Zwitserland (3-3) en Ierland (1-1). Dolberg, die pas zijn derde basisplek kreeg bij de Deense nationale ploeg, stond op precies het goede moment op. Hij verzorgde de 1-0, maakte de 3-1 én had een groot aandeel bij de 4-1. Het waren zijn eerste goals voor het Deense thuispubliek. De Ajacied had eerder alleen in de WK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Kazachstan gescoord.

'Het is de eerste keer dat ik hier scoor, dat betekent veel voor me. Het was belangrijk voor me dat ik het goed zou doen zodat ik iets meer van mijn vakantie zou kunnen genieten', verwijst Dolberg bij Channel 5 mede naar het lastige seizoen dat hij in Amsterdam kende. Bij Ajax was hij niet verzekerd van een basisplek en kwam hij tot twaalf treffers in 39 optredens. 'Het moet beter, ik weet ook dat ik het kan', liet Dolberg in Deense media optekenen.

Met zijn tweede en derde goal voor Denemarken sluit Dolberg het seizoen toch positief af. 'Ik voelde me erg comfortabel binnen de lijnen en ik voelde me ook relatief vrij om te doen waar ik goed in ben. Het was geweldig om te kunnen doen wat ik altijd wil doen', aldus de 21-jarige spits, die nog niet van een definitieve doorbraak in het Deense elftal wilde spreken.

Ook bondscoach Age Hareide wilde niet zeggen dat het puike optreden van Dolberg hem voortaan een basisplek verzekert. 'Maar hij oogde erg goed en scherp. Hij speelde een fantastische wedstrijd en daar ben ik erg blij mee. Ik heb veel vertrouwen in Kasper en als hij zo doorgaat, blijven de goals vanzelf komen', zei de coach over Dolberg, die Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen afloste in de punt van de aanval. De Feyenoorder stond tegen Ierland (1-1) nog wel negentig minuten binnen de lijnen, maar bleef tegen Georgië de hele wedstrijd op de bank. 'Ik schrijf niemand af. Het is altijd goed om meerdere scherpe aanvallers bij de selectie te hebben', aldus Hareide.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep D EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
8
5
2
1
19-6
+13
17
2
Denemarken
8
4
4
0
23-6
+17
16
3
Ierland
8
3
4
1
7-5
+2
13
4
Georgië
8
2
2
4
7-11
-4
8
5
Gibraltar
8
0
0
8
3-31
-28
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.