Dolberg eist verbetering en heeft duidelijk doel voor ogen

Reacties

Voor Ajax werd het voetbaljaar 2018/19 er een om niet snel te vergeten, met succes in de Champions League en het winnen van de landstitel én de TOTO KNVB-beker. Het aandeel van Kasper Dolberg in het droomseizoen was echter niet groot. Dit seizoen moet het beter, weet de Deen.

Dolberg eist verbetering en heeft duidelijk doel voor ogen

De 21-jarige Dolberg is fit en gretig uit zijn zomervakantie gekomen. 'Als je beseft wat voor seizoen we met Ajax hebben gehad, dat is eigenlijk ongelooflijk', zegt de spits op de website van Ajax. 'Maar ik denk ook veel na over mijn eigen jaar. Ik moet beter. Het is simpel: ik wil weer de eerste spits van Ajax zijn, veel goals maken. Sinds afgelopen maandag staat alles in het teken daarvan.'

Dolberg begon het afgelopen seizoen met een blessure en had eenmaal fit Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic voor zich staan. In februari en maart had de Deen een opleving, maar die was slechts van korte duur. De scherpte leek al snel weer weg te zijn.

Dolberg knikt. 'Maar als ik terugkijk ben ik nooit écht helemaal fit geweest, ik heb me geen moment honderd procent gevoeld', klinkt het. 'Wat je nodig hebt zijn continu die negentig minuten. Die tien duels op rij, die maken het verschil. Bij mij was het de hele tijd: erin, eruit. Aan mij de taak om daar dit jaar verandering in te brengen. Ik moet ervoor zorgen dat ik start, dat ik scoor, dat ik erin kom en er niet meer uit ga.'

Afgelopen zaterdag, in de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir, maakte Dolberg zijn eerste speelminuten in deze voorbereiding. De aanvaller luisterde dat optreden direct op met de openingstreffer in de uiteindelijke 2-1 overwinning. Donderdagavond oefent Ajax tegen het Engelse Watford.

Ajax-spitsen in het seizoen 2018/19

Naam: Aantal duels: Aantal duels als spits: Basisplaatsen: Doelpunten:
Dusan Tadic 56 14 55 38
Klaas Jan Huntelaar 43 43 24 23
Kasper Dolberg 38 35 19 12
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.