Dolberg beleeft Nice-debuut om snel te vergeten

Kasper Dolberg kan niet terugkijken op een droomdebuut bij OGC Nice. De aanvaller speelde anoniem en kon niet voorkomen dat Montpellier aan het langste eind trok in het Ligue 1-duel.

Montpellier
Montpellier
2 - 1
Nice
Nice

Ruim twee weken na zijn presentatie achtte Nice-coach Patrick Vieira de tijd rijp voor de vuurdoop van Dolberg, die een contract voor vijf seizoenen tekende aan de Côte d'Azur. De Deen combineerde in de eerste helft enkele keren met Adam Ounas, die Nice dit seizoen huurt van Napoli, maar echt gevaarlijk werd Dolberg niet.

De ploeg van de ex-Ajacied kwam na 34 minuten via Adrien Tameze wel op voorsprong, maar Montpellier sloeg razendsnel terug via Andy Delort. Na de onderbreking ging de thuisploeg zelfs erop en over; via Florent Mollet werd het 2-1. Nice stelde daar weinig tegenover en ook Dolberg kon zijn nieuwe werkgever niet over het dode punt heen helpen. Een klein kwartier voor tijd maakte de aanvaller plaats voor Myziane Maolida.

Nice, dat op negen punten staat na vijf speelrondes, ontvangt volgende week Dijon en gaat in de daaropvolgende speelronde op bezoek bij AS Monaco.