Doherty bewandelt het Trippier-pad naar Spanje

Reacties

Atlético Madrid heeft Matt Doherty overgenomen van Tottenham Hotspur. De 31-jarige Ier maakt het seizoen af in La Liga. Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Atlético, nadat zijn verbintenis bij Spurs vandaag werd ontbonden.

Doherty bewandelt het Trippier-pad naar Spanje
© Pro Shots

Door de transfer van Pedro Porro van Sporting Portugal naar Tottenham was voor Doherty de weg vrij voor een vertrek uit Noord-Londen. Na Djed Spence, verhuurd aan Stade Rennes, is hij de tweede rechtsback die Spurs op Deadline Day verlaat.

De laatste speler die Tottenham verliet voor Atlético was toevallig ook een rechtsback. Kieran Trippier koos medio 2019 voor een Spaans avontuur. De 32-jarige Engelsman, inmiddels smaakmaker bij Newcastle United, werd in het seizoen 2020/21 met Los Colchoneros kampioen in La Liga.

Doherty is na Memphis Depay de tweede aanwinst van deze transferperiode voor Atlético, dat halverwege het seizoen teleurstellend vierde staat in La Liga. Het Europese avontuur van de ploeg van Diego Simeone is al ten einde. Atlético werd in de groepsfase van de Champions League vierde in een poule met FC Porto, Club Brugge en Bayer Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.