Doemscenario FC Twente van de baan door nieuwe hulp gemeente

Reacties

De gemeente Enschede reikt FC Twente opnieuw de helpende hand. De club is akkoord met de gemeente over het opschorten van een betaling en krijgt een miljoeneninjectie van investeerders, waardoor een faillissement van de baan is. Dat meldt TC/Tubantia.

Doemscenario FC Twente van de baan door nieuwe hulp gemeente

Twente hoeft twee jaar geen rente en aflossing te betalen op een gemeentelijke lening, waarmee Enschede de club in totaal voor vier miljoen euro tegemoetkomt. Dertig Twentse bedrijven stellen daarnaast miljoenen beschikbaar, waarmee de club de selectie kan versterken. Na de vakantie gaan de club, investeerders, schuldeisers en de gemeente werken aan een plan voor schuldsanering.

Zo komt er voor Twente een einde aan een periode van veel onduidelijkheid. Club en gemeente onderhandelden zes weken over een extra garantstelling van zeven miljoen euro, wat aanvankelijk een eis van sponsoren was. In de politiek was daar geen draagvlak voor. Enschede heeft Twente al zeventien miljoen geleend en staat al voor 8,4 miljoen garant. De investeerders lieten hun eis uiteindelijk vallen.

Corona
De garantstelling was vooral nodig vanwege het conflict met spelersmakelaar Mathias Bunge over Jesús Corona, die in 2015 door Twente werd verkocht aan FC Porto. Bunge zou nog 6,3 miljoen tegoed hebben van Twente, maar met hem wordt onderhandeld over een schikking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.