Doelpuntenstortbui op de Olympische Spelen

Reacties

Het vrouwenvoetbaltoernooi op de Olympische Spelen is hard op weg om alle records te breken. Er wordt gigantisch veel gescoord tijdens de openingsfase van het toernooi, alleen al in de groep met de Oranje Leeuwinnen gaat het gemiddelde richting negen doelpunten per wedstrijd.

Doelpuntenstortbui op de Olympische Spelen
© Pro Shots
China
China
4 - 4
Zambia
Zambia

Zaterdagochtend was het weer raak in de groepsfase, Zambia en China maakten er een voetbalspektakel van in Japan. Shuang Wang en Barbra Banda pakten de hoofdrollen, zij scoorden vier- en driemaal in deze wedstrijd. Eerder had Brazilië China al verslagen met 0-5 en was de eerste overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Zambia meteen goed voor een recorduitslag: 3-10.

Olympische Spelen Vrouwen

Stand Groepsfase Groep F Olympische Spelen Vrouwen (Wereld) 2020 Tokyo 2020 Tokyo

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
21-8
+13
7
2
Brazilië
3
2
1
0
9-3
+6
7
3
Zambia
3
0
1
2
7-15
-8
1
4
China
3
0
1
2
6-17
-11
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het is opvallend hoeveel spelers nu al tot een hattrick zijn gekomen tijdens deze Spelen. De oogst qua spelers met minimaal een hattrick op de Spelen was voorafgaande aan het huidige toernooi was vier per editie. Dat aantal werd bereikt in zes edities van vrouwentoernooien.

Alleen al in 2021 zijn er vier spelers bijgekomen met minimaal een hattrick. Vivianne Miedema scoorde viermaal tegen Zambia, in die wedstrijd was Banda ook driemaal trefzeker en de Afrikaanse slaagde er zaterdagochtend dus ook in drie keer te scoren. Zij is met zes doelpunten voorlopig topscorer van het toernooi, maar de kans is groot dat met de huidige gemiddelden enkele spelers haar gaan benaderen.

Er zijn al 45 doelpunten gemaakt op dit toernooi en de groepsfase is nog niet eens halverwege. Het hoogste aantal doelpunten op een vrouwentoernooi tijdens de Olympische Spelen werd bereikt tijdens de editie van 2012 in Londen, toen eindigde de teller op 71.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.