Doelpuntenmachine Smolov 'koopje' voor Russische kampioen

Reacties

Fedor Smolov vervolgt zijn loopbaan bij Lokomotiv Moskou. De Russische kampioen neemt de 28-jarige spits voor negen miljoen euro over van FC Krasnodar, waar hij de laatste jaren uitgroeide tot dé doelpuntenmachine van Rusland.

Doelpuntenmachine Smolov 'koopje' voor Russische kampioen

Wie dat in 2010 aan een volger van de Eredivisie had gezegd, was waarschijnlijk raar aangekeken. Feyenoord haalde Smolov in aanloop naar het seizoen 2010/11 op huurbasis naar de Eredivisie, maar in Rotterdam kwam de toen twintigjarige aanvaller slechts één keer tot scoren. Na een half jaar mocht de jeugdinternational daarom alweer terugkeren naar Dinamo Moskou.

Terug in de Russische hoofdstad werd Smolov opnieuw verhuurd aan clubs als FC Anzhi en Ural Ekaterinburg. Hij scoorde weliswaar meer dan in Rotterdam, maar kwam pas echt tot wasdom toen Krasnodar hem in 2015 transfervrij oppikte. In zowel zijn eerste als zijn tweede seizoen werd Smolov topscorer van de Premier Liga en groeide uit tot eerste spits van Rusland.

Afgelopen seizoen moest Smolov de topscorerstitel aan Quincy Promes laten, waarna hij op het WK in eigen land zijn basisplaats gedurende het toernooi kwijtraakte aan Artem Dzyuba. Het na twee competitieduels nog doelpuntloze Lokomotiv zag zijn kans echter schoon en telde negen miljoen voor hem neer, het op drie na hoogste bedrag in de clubhistorie.

Gezien de bedragen die vandaag op Deadline Day in Engeland over tafel gaan, is Smolov echter een koopje. Met 53 goals in 75 competitieduels was er de laatste drie seizoenen niemand zo trefzeker in Rusland. Alleen Promes (45 goals in 84 duels voor Spartak Moskou) kan enigszins aan hem tippen. Voor Lokomotiv is Smolov na onder anderen Benedikt Höwedes, Grzegorz Krychowiak en Éder de zesde aanwinst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.