Doelpuntenmachine Dzeko leidt Roma en Strootman naar simpele zege

Edin Dzeko was vorig seizoen goed voor 29 doelpunten in de Serie A en is ook deze jaargang alweer in topvorm. De spits leidde AS Roma woensdagavond met twee goals langs Benevento: 0-4.

Roma had 22 minuten nodig om Benevento, waar Samuel Armenteros als invaller een kwartiertje meespeelde, een eerste dreun uit te delen. Dzeko tikte bij de tweede paal een scherpe voorzet binnen. Amper tien minuten later leek Dzeko zijn tweede binnen te gaan tikken, maar Benevento-verdediger Fabio Lucioni was hem voor en passeerde zijn eigen doelman: 0-2.

Zeven minuten na rust werd ook het laatste beetje hoop van Benevento aan diggelen geschoten. Dzeko kreeg alle tijd en plaatste de bal vanaf een meter of twintig fraai in de hoek, alweer zijn vijfde treffer van het seizoen. Een eigen doelpunt van Lorenzo Venuti bepaalde de eindstand vlak voor de invalbeurt van Armenteros op 0-4.

Roma, waar Kevin Strootman de hele wedstrijd speelde, stijgt door de zege naar de vijfde plek en heeft negen punten uit vier wedstrijden. Benevento staat troosteloos laatste en wacht nog op een eerste punt.