Doelpuntenmachine Alcácer wil Barcelona op de pijnbank leggen

Reacties

Het wordt dinsdagavond een bijzonder weerzien voor Paco Alcácer. De goalgetter van Borussia Dortmund neemt het op tegen Barcelona, waar hij twee seizoenen speelde, maar niet tot wasdom kwam. Bij Dortmund is alles anders.

Doelpuntenmachine Alcácer wil Barcelona op de pijnbank leggen
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 0
Barcelona
Barcelona

In Barcelona zal vorig seizoen wel eens met verbazing naar de Bundesliga gekeken zijn. Alcácer verliet Barcelona in de zomer van 2018, nadat hij te horen had gekregen dat zijn perspectief op speelminuten na de komst van Ousmane Dembélé miniem was geworden.

Gearriveerd in Duitsland ontpopte de 26-jarige Spanjaard zich tot de spits die hij bij Barcelona had moeten worden. Invallen als pinchhitter, aan één kans voldoende hebben en scoren aan de lopende band. Vier Bundesliga-wedstrijden, waarin hij liefst zeven keer scoorde, had Alcácer nodig om de fans van Die Borussen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Iets waar hij in vijftig wedstrijden namens de Catalaanse grootmacht nimmer in slaagde.

Alcácer bij Dortmund

Wedstrijden Doelpunten Assists
Champions League 5 1 1
Bundesliga 30 23 1
Totaal 35 24 2

Bij Barça moest hij de concurrentiestrijd aangaan met onder anderen Luis Suárez. In gesprek met Marca erkent hij dat hem dat zwaar viel. 'Het was ontzettend moeilijk om me in het team te vechten, omdat het niveau zo ongelofelijk hoog was. Na twee jaar besloot ik te vertrekken, omdat het niet ging zoals gehoopt', aldus Alcácer, die stelt dat hij vertrouwen voelde van zijn medespelers en de fans, maar dat miste van 'bepaalde mensen binnen de club.'

De cijfers van Alcácer zullen ook bij Barcelona besproken zijn. Ook dit seizoen is hij immers weer uit de startblokken geschoten: in zes wedstrijden namens Dortmund scoorde hij al zeven keer en ook bij de Spaanse ploeg was hij trefzeker. Bovendien zal hij zich in het duel dolgraag willen revancheren voor de mislukte periode in Catalonië.

Alcácer in het shirt van Barcelona
Alcácer in het shirt van Barcelona

Het zorgt in aanloop voor vertrouwen bij Marco Reus, teamgenoot van Alcácer bij Dortmund. 'Ik heb hem al een paar keer over de wedstrijd gesproken', zo vertelt Reus op de persconferentie voorafgaand het eerste treffen ooit tussen Dortmund en Barcelona in de Champions League. 'Paco is een koele kikker, maar ik weet zeker dat hij er ontzettend naar uitkijkt. Het wordt een geweldige ervaring voor hem en hij kan ons opnieuw aan een goed resultaat helpen', aldus Reus, die bovendien hoopt dat Lionel Messi fit genoeg is om te spelen namens Barcelona. 'De beste speler ter wereld, daar wil je altijd graag tegen spelen.'

Alcácer kijkt uit naar het weerzien met zijn voormalige ploeggenoten, maar is wel beducht voor de kracht van Barcelona. 'Ze hadden een moeilijke start van het seizoen. Juist daarom willen ze er alles aan doen om goed aan de Champions League te beginnen.' De Spanjaard denkt dat het een clash wordt tussen twee verschillende speelstijlen. 'Barcelona is een ploeg die graag de bal heeft, terwijl wij wat directer naar het doel spelen. Dat is iets wat mij goed ligt', zo laat hij optekenen in gesprek met het clubkanaal van Barcelona.

Supersub of basisspeler? 
Overigens is het onzeker of Alcácer, ondanks zijn onwaarschijnlijke scoringsdrift, dinsdagavond in de basis start bij de ploeg van Lucien Favre. Vorig seizoen bezorgde hij Dortmund als invaller regelmatig de overwinning, waardoor hij slachtoffer werd van zijn eigen succes. In topwedstrijden kiest de 61-jarige Favre er nog wel eens voor om zonder 'echte spits' te spelen, waardoor het zomaar zou kunnen dat Alcácer zijn revanche moet zien te pakken tijdens een invalbeurt van pak 'm beet een half uur. Barcelona is gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Paco Alcácer
Meer over Paco Alcácer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.