Doelpuntenmachine Ajax nestelt zich in zeer select gezelschap

Reacties

Ajax blijft maar scoren in de Eredivisie. Zaterdagavond tegen FC Emmen bereikten de Amsterdammers al in de eerste helft de grens van veertig competitiegoals.

Doelpuntenmachine Ajax nestelt zich in zeer select gezelschap
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 5
Ajax
Ajax

Achtereenvolgens Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Lassina Traoré verzorgden de productie aan De Oude Meerdijk, waardoor de Champions League-deelnemer de kaap van veertig goals rondde. Na rust sloegen ook Jurgen Ekkelenkamp en Quincy Promes toe.

Nooit eerder had Ajax veertig keer gescoord in de eerste tien speelrondes van de Eredivisie, het clubrecord van 39 doelpunten in dit stadium van het seizoen dateerde uit 1981/82. Dat is nu dus met drie treffers verschil verbeterd.

In de ruim zestigjarige historie van de Eredivisie waren er slechts drie andere teams die minimaal veertig keer hadden gescoord in de eerste tien wedstrijden: PSV in 1999/2000 (45 goals), PSV in 1987/88 (eveneens 45 treffers) en Feyenoord in 1960/61 (43 doelpunten). Al deze teams kroonden zich later in het seizoen tot landskampioen.

Na VVV-Venlo - Ajax, waarin de bezoekers een nipte 0-13 zege boekten, stonden we al stil bij de doelpuntenvloed van de Amsterdammers:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.