Doelpunt van veelbesproken invaller Memphis komt te laat voor Lyon

In wat mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Olympique Lyon was heeft Memphis Depay de eerste nederlaag van het seizoen niet kunnen voorkomen. De Oranje-international maakte als invaller nog wel de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat om een punt te pakken tegen Montpellier.

Montpellier
Montpellier
2 - 1
Olympique Lyonnais

Memphis begon vier dagen na het 0-0 gelijkspel tegen Girondins Bordeaux op de bank bij Lyon. De reden daarvan was niet duidelijk, maar er lijkt toch een zeker verband met zijn naderende transfer naar Barcelona. Vrijdag stelde L'Equipe al dat de 26-jarige aanvaller er met zijn hoofd niet bij was op het veld. Dinsdagavond deed voorzitter Jean-Michel Aulas overigens zijn best om de berichten over een vertrek naar Camp Nou te ontkrachten. Barça zou het geld niet hebben om dertig miljoen euro neer te tellen voor de beoogde aanwinst van Ronald Koeman.

Hoe dan ook, Memphis moest vanaf de bank toezien hoe Lyon in de eerste helft op achterstand kwam. Nadat Karl Toko-Ekambi in de derde minuut nog wel de paal had geraakt, was het Montpellier dat het heft in handen nam. Doelman Antony Lopes had nog een antwoord op een kopbal van Andy Delort, maar was geklopt toen Téji Savanier na 38 minuten mocht aanleggen vanaf de stip. Daarna ging het van kwaad tot erger voor Lyon. Eerst kreeg Houssem Aouar rood terwijl hij nota bene Memphis verving als captain, daarna maakte Savanier er ook 2-0 van.

Vlak voor de tweede treffer van de Franse middenvelder was Memphis al in de ploeg gekomen. En met het Barça-target in de ploeg liet Lyon zich met tien man wat meer gelden. Eerst was Marcelo dicht bij uit een corner, vervolgens dwong Memphis uit een vrije trap doelman Jonas Omlin tot een redding voordat hij in de tachtigste minuut een penalty benutte. Routinier Hilton (43) moest met rood vertrekken voor de overtreding op Rayan Cherki, maar Lyon kon niet meer terugkomen. Zondag is Lorient de volgende tegenstander, met of zonder Memphis.

'Memphis en Koeman liggen elkaar goed, maar Memphis en Messi...?