Doelman Vaclik doorstaat keuring De Graafschap niet

Tomas Vaclik (22) wordt niet de nieuwe keeper van De Graafschap. Bij de Tsjechische doelman zijn volgens de Doetinchemse club tijdens de medische keuring 'bezwaren naar voren gekomen voor het bedrijven van topsport in Nederland'.

Doelman Vaclik doorstaat keuring De Graafschap niet

De medische test was het laatste obstakel dat de komst van de goalie van Viktoria Zizkov nog in de weg kon staan. Het afketsen van de overgang is een tegenvaller voor De Graafschap. De Tsjech moest in Doetinchem Boy Waterman opvolgen als eerste doelman.

Voor woensdag uitte directeur voetbalzaken Leen Looyen zich nog zeer positief over de beoogde nieuwe eerste keeper. 'Tomas is een groot talent en heeft bewust voor De Graafschap gekozen, omdat hij de kans om aan spelen toe te komen bij De Graafschap groter acht dan bij andere clubs. Er was namelijk veel belangstelling voor hem.'

Vaclik speelde onlangs met Tsjechië op het EK Onder-21 in Denemarken. De UEFA selecteerde hem - net als David De Gea van Spanje, die Atlético Madrid deze zomer voor Manchester United inruilde - bij de beste drie doelmannen van dat toernooi.

Omdat de komst van Vaclik van de baan is, zal De Graafschap opnieuw de transfermarkt op moeten in de zoektocht naar een nieuwe doelman. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's