Hoeness ziet politicus in Lewandowski, docu over Schalke in de maak

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hoeness ziet politicus in Lewandowski, docu over Schalke in de maak
© Pro Shots

• Bayern-clublegende Uli Hoeness vindt het niet vreemd dat spits Robert Lewandowski door voetbaltijdschrift Kicker uit is geroepen tot Persoonlijkheid van het Jaar. Volgens de voormalig bestuurder van de topclub is Lewandowski, die dit seizoen het record van meest gemaakte Bundesliga-doelpunten (43) in één kalenderjaar verbrak, ook een prettige en slimme man. 'Hij denkt veel en heeft een heldere kijk op de wereld', zei Hoeness over de 33-jarige goaltjesdief. 'Ik weet zeker dat, als Robert ooit de politiek ingaat, hij premier van Polen zal worden.'

• In het afgelopen seizoen ging zo'n beetje alles fout bij Schalke 04, dat degradeerde uit de Bundesliga en nu probeert om weer op te krabbelen. Een cameraploeg volgt de poging van Die Knappen sinds afgelopen zomer op de voet: er komt een documentaire over Schalke aan. Waar de serie uiteindelijk uitgezonden zal worden is nog niet bekend.

• Het is vandaag vier jaar geleden dat Liverpool bekendmaakte dat Virgil van Dijk naar de club zou komen. Door fans van concurrerende ploegen werd er wat lacherig gedaan over de enorme transfersom die werd betaald, maar Van Dijk is een schot in de roos gebleken voor Liverpool. Met The Reds won de Nederlander al de Champions League én de Premier League. 

'Dan kunnen we net zo goed ook de Koningin afschaffen.' 
• Niet alle coaches in de Premier League zijn fan van voetballen tijdens de feestdagen, maar interim-coach Ralf Rangnick van Manchester United is dat duidelijk wél. 'Ik kijk al veertig jaar naar Engels voetbal en er werd altijd gespeeld met Kerst en oud en nieuw', zegt Rangnick op de website van Manchester United. 'Afschaffen? Dan kunnen we net zo goed ook de Koningin afschaffen, of thee drinken om vijf uur. Dit maakt allemaal deel uit van de tradities in dit land en die tradities moet je koesteren.'

Manchester United kwam op Boxing Day overigens niet in actie: de ploeg van Rangnick speelt maandagavond pas tegen Newcastle United. 

Newcastle United
Newcastle United
1 - 1
Manchester United
Manchester United

• Vandaag zijn Patrick Paauwe (46), Logan Bailly (36), Roberto Bettega (71) en Duncan Ferguson (50) een jaartje ouder geworden. Van harte, mannen!

• Bij NAC Breda wordt de verjaardag van een heel bijzondere vrijwilliger gevierd. Nog vele jaren in gezondheid erbij, Piet!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.