Doan ten koste van Jahanbakhsh naar finale Azië Cup

Reacties

Japan heeft zich geplaatst voor de finale van het toernooi om de Azië Cup. De viervoudig winnaar van het toernooi was in de halve finale te sterk voor Iran.

Doan ten koste van Jahanbakhsh naar finale Azië Cup
Iran
Iran
0 - 3
Japan
Japan

FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan en voormalig VVV-Venlo-verdediger Maya Yoshida hadden opnieuw een basisplaats bij Japan, terwijl voormalig AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh 71 minuten meespeelde bij Iran. Het was echter Yuya Osaka die de hoofdrol opeiste.

De spits van Werder Bremen sloeg in de tweede helft twee keer toe. Eerst met een rake kopbal en daarna uit een strafschop. In de extra tijd verzorgde Genki Haraguchi het slotakkoord: 0-3. Japan plaatste zich zo voor de eindstrijd, die komende vrijdag op het programma staat. Dinsdag gaan gastland Verenigde Arabische Emiraten en Qatar uitmaken wie daarin de tegenstander wordt.

Japan is met vier eindzeges de recordhouder van de Azië Cup. In 1992, 2000, 2004 en 2011 gingen de Japanners er met de zege vandoor. De vorige editie, in 2015, werd gewonnen door Australië. De Verenigde Arabische Emiraten en Qatar, dat Australië uitschakelde, wonnen het toernooi nog nooit.

Voor Groningen zijn de goede prestaties van Japan en Doan een kleine tegenvaller. De twintigjarige Japanner mist daardoor de uitwedstrijd tegen Willem II van komende zaterdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Doan
Meer over R. Doan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.