Djourou en Kouassi: vier maanden na ontslag staan ze tegen Sion op het veld

Reacties

Voor Johan Djourou en Xavier Kouassi zal 14 juli een extra beladen speeldag zijn. De routiniers spelen dan met Xamax Neuchatel tegen FC Sion, de club die ze bij de corona-uitbraak nog op staande voet ontsloeg.

Djourou en Kouassi: vier maanden na ontslag staan ze tegen Sion op het veld
© Pro Shots

Het gedwongen vertrek in maart zorgde voor de nodige ophef, zeker omdat de toch al veelbesproken Sion-voorzitter Christian Constantin in woorden en daden extra olie op het vuur gooide.

Maar juist deze drastische maatregel biedt nu een opening voor Djourou en Kouassi om dit seizoen nog in actie te komen in Zwitserland, waar in juni de bal weer gaat rollen. De bond heeft inmiddels het groene licht gegeven op basis van de nieuwe corona-afspraken. Want omdat ze vanwege het virus werkloos zijn geworden, mogen ze bij een nieuwe club aansluiten.

Voor Constantin zal dat extra zuur zijn. Sion neemt namelijk Serey Die per 1 juni over van Xamax. De 35-jarige middenvelder is echter (nog) niet speelgerechtigd voor het restant van de competitie. En dus ook nog niet voor het op voorhand extra beladen duel met Xamax van 14 juli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.