Dit was afgelopen seizoen het mooiste doelpunt in de Premier League

Reacties

De Premier League Goal of the Season Award gaat naar Julio Enciso. De negentienjarige aanvaller van Brighton & Hove Albion schoot vorige maand tijdens het duel met landskampioen Manchester City kiezelhard raak.

Dit was afgelopen seizoen het mooiste doelpunt in de Premier League
© Pro Shots

Enciso maakte vorige zomer de overstap van Club Libertad uit zijn thuisland Paraguay naar de Engelse zuidkust. De laatste maanden kwam hij bij Brighton steeds meer in het stuk voor, met schitterende goals tegen Chelsea en City tot gevolg. Ook de organisatie van de Premier League heeft oog voor de prestaties van Enciso, want zijn vuurpijl tegen City is uitgeroepen tot mooiste doelpunt van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Tegen Chelsea scoorde ik op soortgelijke wijze, maar deze was mooier omdat het voor eigen publiek was', reageerde Enciso op de clubsite op zijn uitverkiezing. 'In ons eigen stadion haalden we een belangrijk punt, dus dat was geweldig.'

Mede dankzij dat punt tegen The Citizens komt Brighton volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie uit in Europees verband. The Seagulls finishten als zesde en mogen zich opmaken voor een avontuur in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.