Dit kunnen clubs verdienen in de Champions League en Europa League

Reacties

Voor de deelnemers aan de Champions League en de Europa League liggen er ook komend seizoen weer flink wat zakken geld klaar. Dat blijkt uit de financiële verdeling van de UEFA.

Dit kunnen clubs verdienen in de Champions League en Europa League

De Europese voetbalbond heeft bekendgemaakt dat alle 32 clubs die zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League in totaal een bedrag van 15,25 miljoen euro mogen bijschrijven. Iedere zege levert nog eens 2,7 miljoen op, een gelijkspel is goed voor 900.000 euro. Ook plaatsing voor de achtste finale (9,5 miljoen), kwartfinale (10,5 miljoen), halve finale (12 miljoen), de finale (15 miljoen) én de eindzege (nog eens 4 miljoen) leveren flink wat op.

Logischerwijs is de Europa League een stuk minder lucratief. De 48 clubs in de groepsfase krijgen 2,92 miljoen aan startgeld, een overwinning levert 'slechts' 570.000 euro op, een gelijkspeel niet meer dan 190.000 euro. Groepswinst (1 miljoen) en de tweede plek in de poule (500.000 euro) worden eveneens beloond. Daarnaast worden ook plaatsing voor de zestiende finale (500.000 euro), achtste finale (1,1 miljoen), kwartfinale (1,5 miljoen), halve finale (2,4 miljoen), finale (4,5 miljoen) én de eindoverwinning (nog eens 4 miljoen) leveren over het algemeen minder op dan in de CL.

Ook ligt er een extraatje klaar voor de clubs die zich uiteindelijk plaatsen voor de Europese Super Cup. Die twee clubs mogen 3,5 miljoen bijschrijven, de winnaar mag daar 1 miljoen bij optellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.