Dit is waar je de scheidsrechter van Nederland tegen Ecuador van kunt kennen

Reacties

Met Mustapha Ghorbal treft Nederland tegen Ecuador een scheidsrechter zonder ervaring op een groot landentoernooi. De Algerijnse arbiter viel vooral op door zijn optreden in een groepswedstrijd van de Afrikaanse Champions League op 11 maart van dit jaar.

Dit is waar je de scheidsrechter van Nederland tegen Ecuador van kunt kennen
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

In het duel tussen de Soedanese clubs Al-Hilal en Al-Merreikh trok de 37-jarige Algerijn liefst tien gele kaarten en een rode kaart (twee keer geel). Toch is deze kaartenregen ook voor de scheidsrechter uitzonderlijk. Zo trekt hij in de Afrikaanse Champions League gemiddeld zo'n 5,5 kaart per wedstrijd. Oranje hoeft zich dus niet al te grote zorgen te maken, maar mochten de spelers het echt te bont maken dan kan deze arbiter dus nog wel eens flink ingrijpen.

Je zou de carrière van Ghorbal ook tekortdoen om je alleen op deze wedstrijd te richten. Hoewel deze scheidsrechter dus nog niet eerder op een WK actief was, floot hij al wel een aantal belangrijke duels. Zo had de arbiter de leiding over Senegal - Egypte, de returnwedstrijd in de strijd op een plekje op het WK. Senegal versloeg de opponent uiteindelijk via strafschoppen en zo is het Afrikaanse land een van de opponenten van Oranje in de groep. In die wedstrijd trok de scheidsrechter trouwens zeven gele kaarten.

Ghorbal, die in 2011 zijn debuut als scheidsrechter maakte, leidde daarnaast ook twee keer een wedstrijd op het WK voor clubteams. In 2020 floot hij de finale van de Afrikaanse Champions League in Egypte tussen Zamalek en Al-Ahly (1-2).

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.