Dit is het VI Elftal van het Jaar van Eredivisie-seizoen 2020/21

Reacties

Landskampioen Ajax is met vijf spelers hofleverancier van het VI Elftal van het Seizoen. Uiteraard is er ook een plaatsje voor Speler van het Jaar Riechedly Bazoer.

Dit is het VI Elftal van het Jaar van Eredivisie-seizoen 2020/21

DOELMAN

REMKO PASVEER (6,24)
Samen met Sergio Padt van FC Groningen haalde Pasveer dit seizoen de meeste clean sheets binnen. De ervaren doelman was een vitaal onderdeel van de sterke Vitesse-defensie, die de basis vormde van het succes. Maar ook in de opbouw was Pasveer belangrijk, dankzij zijn prima traptechniek creëerde hij dit seizoen zelfs drie kansen, twee meer dan iedere andere Eredivisie-keeper. De 37-jarige Pasveer, die zich in Arnhem manifesteerde als leider van het elftal, bewees nog lang niet versleten te zijn en verdiende er zelfs een transfer naar Ajax mee.

DEFENSIE

DENZEL DUMFRIES (6,37)
De aanvoerder van PSV had in het systeem van trainer Roger Schmidt veel vrijheid om zich met het aanvalsspel te bemoeien. Dat resulteerde onder meer in zes assists, na ploeggenoot Philipp Max het hoogste aantal van alle Eredivisie-verdedigers. De 25-jarige Rotterdammer heeft er een plaatsje in de EK-selectie van Oranje mee afgedwongen en hoopt komende zomer een nieuwe stap in zijn carrière te zetten.

RIECHEDLY BAZOER (6,74)
Samen met Oussama Tannane was hij dé drijvende kracht achter het succes van Vitesse. Trainer Thomas Letsch vond met zijn 3-5-2-systeem de ideale manier om Bazoer volledig in zijn kracht te laten spelen. Als inschuivende centrumverdediger was Bazoer een extreem dominante factor in de speelwijze van de Arnhemmers. Het leverde hem zelfs de titel Speler van het Jaar op.

DALEY BLIND (6,57)
Door blessureleed miste Blind elf wedstrijden, maar hij kwam nét vaak genoeg in actie om zijn plaats in het Elftal van het Seizoen te behouden. Hoewel de 31-jarige verdediger dus een derde van het seizoen miste, staat hij alsnog in de toptien van Eredivisie-spelers met de meeste succesvolle passes. Het zegt veel over de rol van Blind bij Ajax. Of hij nu achterin of op het middenveld stond, Blind was aan de bal de belangrijkste speler van de Amsterdammers.

OWEN WIJNDAL (6,71)
In een wisselvallig seizoen van AZ bleef Wijndal knap overeind. De 21-jarige linksback haalde het hele seizoen een stabiel niveau, hij speelde iedere minuut van de 34 Eredivisie-duels en zorgde daarin samen met partner Jesper Karlsson continu voor dreiging op de linkerflank. Ondanks zijn jonge leeftijd is Wijndal een serieuze kanshebber voor een basisplaats op het EK. Daarna acht hij de tijd rijp voor een mooie transfer.

MIDDENVELD

RYAN GRAVENBERCH (6,55)
Op zijn negentiende verjaardag speelde Gravenberch zondag alweer zijn 61ste wedstrijd voor Ajax 1. De middenvelder was dit seizoen de marathonman bij de landskampioen en is niet meer weg te denken uit het basiselftal van trainer Erik ten Hag. Bij Ajax werd Gravenberch maandag uitgeroepen tot Talent van het Jaar en de kans is groot dat zijn seizoen nog een prachtig staartje krijgt met een deelname aan het EK.

TEUN KOOPMEINERS (6,49)
Met vijftien competitietreffers werd Koopmeiners de verrassende clubtopscorer van AZ, bovendien bereidde hij ook nog eens vijf treffers voor. Het is een ongekend rendement voor een controlerende middenvelder. Koopmeiners benutte zeven strafschoppen en hielp AZ als leider naar een verdienstelijke derde plaats.

DAVY KLAASSEN (6,67)
Zijn terugkeer in Amsterdam was een schot in de roos. Klaassen begon het seizoen nog als controleur, maar bleek als aanvallende middenvelder nog belangrijker voor het elftal. Klaassen maakte talloze belangrijke doelpunten, met zijn dubbelslag in de kampioenswedstrijd tegen AZ als één van de hoogtepunten.

AANVAL

ANTONY (6,51)
De Braziliaanse dribbelaar maakte vooral in de eerste seizoenshelft veel indruk bij Ajax. Daarna maakte Antony een iets mindere fase door, maar Ten Hag bleef hem het vertrouwen geven. Met zijn diepgang en individuele actie zorgde Antony namelijk altijd voor dreiging. Bovendien was hij met negen goals en acht assists na Dusan Tadic de MVP van Ajax dit seizoen.

DONYELL MALEN (6,48)
De vice-topscorer van het seizoen 2020/21, achter VVV-fenomeen Georgios Giakoumakis. Met zijn pure snelheid en neusje voor de goal was Malen één van de grote uitblinkers bij PSV. De nog altijd slechts 22-jarige aanvaller toonde zijn volwassenheid ook in Europees verband, waar hij enkele zeer belangrijke treffers maakte. PSV houdt er dan ook serieus rekening mee dat Malen zijn succesvolle seizoen gaat verzilveren met een transfer.

DUSAN TADIC (6,69)
De Eredivisie-topscorer van het seizoen 2018/19 kroonde zich dit seizoen tot de assistkoning. Liefst zeventien maal bereidde Tadic een doelpunt van Ajax voor, zelf maakte hij er ook nog eens veertien. De altijd fitte Serviër speelde zo andermaal een hoofdrol in het binnenhalen van het kampioenschap, alweer zijn vijfde prijs sinds zijn komst naar Amsterdam in 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.