Dit is het decor voor de clash van Oranje met Ecuador

Reacties

Het Nederlands elftal wil na de zege op Senegal vrijdag met een volgende concurrent afrekenen. Ecuador is de tegenstander in de tweede groepswedstrijd, de wedstrijd die wordt gespeeld in het enige onderkomen dat niet volledig gerenoveerd is voor dit WK.

Dit is het decor voor de clash van Oranje met Ecuador
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

Slechts twee WK-stadions in Qatar hebben een grotere capaciteit dan het Khalifa International Stadium. Het stadion waarin Oranje tegenover Ecuador staat, biedt plaats aan 45.857 toeschouwers. De speellocatie ligt vijf kilometer ten westen van het centrum van Doha.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Engeland tegen Iran (6-2) was de eerste WK-wedstrijd die gespeeld werd in het Khalifa International Stadium. Het stadion is vernoemd naar een voormalige emir van Qatar en werd geopend in 1976. Zoals aangestipt is dit het enige stadion dat niet volledig gerenoveerd is met het oog op het WK. Het Khalifa International Stadium was in 2019 het decor voor het WK Atletiek. Op 17 december zal hier de troostfinale worden gespeeld.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Ecuador?
  • 85% Winst Nederland (3.969 stemmen)
  • 11% Gelijkspel (527 stemmen)
  • 4% Winst Ecuador (185 stemmen)
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.