'Dit is een goed moment om Ajax te treffen'

Reacties

Pascal Jansen kijkt uit naar het treffen met Ajax. De coach van AZ heeft zijn strijdplan klaar en hoopt dat de Alkmaarders na het duel van zaterdagavond 21.00 uur Ajax de derde plek hebben afgenomen.

'Dit is een goed moment om Ajax te treffen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
AZ
AZ

'Dit is een goed moment om Ajax te treffen', zo vertelde Jansen tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel in Amsterdam. Hij verwees daarbij niet alleen naar de matige vorm van de Amsterdammers. 'Wij zitten er momenteel wat beter in, maar Ajax zal iedere wedstrijd aangrijpen om zichzelf te verbeteren. Dat zal tegen ons niet anders zijn.'

Jansen kon in zijn analyse gebruikmaken van de recente toppers die Ajax afwerkte. Zo verloor de ploeg van coach John Heitinga zowel in de competitietopper als in de bekerfinale van PSV. Of hij kwetsbaarheden had gezien in de topduels die Ajax had gespeeld? 'Een aantal factoren in die wedstrijden komt overeen. Hopelijk kunnen we daarvan profiteren morgen. We hebben ons strijdplan in ieder geval klaar. Het streven is dat we morgen over Ajax heen gaan op de ranglijst', doelde hij op het onderlinge verschil van maar twee punten.

Ook het gedrag dat de Ajacieden vertoonden in de bekerfinale vol opstootjes kwam aan bod. 'We hebben tijdens de bekerfinale veel irritatie en onvrede gezien. Het spel en het gedrag was bijna on-Ajax, maar Ajax gaat over hun eigen gedrag en wij over dat van ons. Wij zijn strijdbaar op onze eigen manier en we willen onverstoorbaar zijn, zodat we aan het spel toekomen waar we goed in zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Amsterdam kan Jansen beschikken over zijn aanvallers Vangelis Pavlidis en Jens Odgaard. De Griekse spits viel uit in het Conference League-duel met Anderlecht en miste daarna het competitieduel met RKC Waalwijk. In die laatste wedstrijd viel ook Jens Odgaard uit. Tegen Ajax kunnen beiden weer een hele wedstrijd spelen.

De al langer geblesseerde Jesper Karlsson en Dani de Wit zijn nog niet van de partij, al kreeg laatstgenoemde maandag wel goed nieuws. Uit een scan bleek dat het breukje in zijn voet volledig genezen is, waardoor hij weer maximaal belast kan worden. 'Ik zat al op mijn horloge te kijken wanneer Dani de Wit mijn kamer binnen zou komen. Vanochtend was het zover en kwam hij vragen wanneer hij weer bij de selectie zat.' Tegen Ajax zal hij nog wel moeten toekijken. Maandag zal De Wit naar verwachting weer aansluiten bij de groepstraining.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Meer J. Odgaard
Meer over J. Odgaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.