Dit is de nieuwe trainer van Real Madrid

Reacties

Na het ontslag van Julen Lopetegui heeft Real Madrid Santiago Solari voorlopig doorgeschoven als trainer van het eerste elftal. De 42-jarige Argentijn had de afgelopen jaren de leiding bij Real Madrid B.

Dit is de nieuwe trainer van Real Madrid

Solari werd geboren in Rosario en maakte in januari 1999 als speler de overstap naar Europa. Op 21-jarige leeftijd tekende de linkermiddenvelder een contract bij Atlético Madrid, waar hij in anderhalf jaar tijd in totaal 46 officiële duels speelde. In de zomer van 2000 maakte Solari vervolgens een pikante transfer naar stadgenoot Real Madrid.

Tot en met 2005 verdedigde de Argentijn de clubkleuren van De Koninklijke. In die periode won hij de Champions League, het WK voor clubs en twee keer het Spaanse landskampioenschap. Na drie seizoenen bij Internazionale keerde Solari terug naar zijn vaderland, in 2011 beëindigde hij zijn spelerscarrière in Uruguay.

Santiago Solari (staand, tweede van links) in 2005 als speler van Real Madrid.
Santiago Solari (staand, tweede van links) in 2005 als speler van Real Madrid.

In 2015 haalde Real Solari terug naar Spanje als trainer van Real Madrid Onder-18. Al snel maakte hij promotie en kwam hij via de Onder-19 in de zomer van 2016 bij Real Madrid B terecht. Daar maakte hij de afgelopen twee seizoen een prima indruk op de directie.

Real zette in eerste instantie in op Antonio Conte als opvolger van Lopetegui, maar de onderhandelingen met de Italiaan verliepen uiterst moeizaam. De Madrilenen kiezen daarom in ieder geval voorlopig voor Solari als interim-trainer. In januari 2016 maakte Zinedine Zidane een dergelijke overstap.

Real maakte maandag bekend dat de aanstelling van Solari in principe tijdelijk is. De club heeft in dat geval vijftien dagen om eruit te komen met Conte of een andere trainer. Als dat niet lukt, moet Solari het seizoen volgens de Spaanse regelgeving afmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.