Dit is de mogelijke weg van Oranje naar de WK-finale

Reacties

De groepsfase van het WK zit erop en dus zijn de zestien deelnemers aan de knock-outfase bekend. Daardoor is ook de mogelijke weg van het Nederlands elftal naar een eventuele finale duidelijk.

Dit is de mogelijke weg van Oranje naar de WK-finale
© Pro Shots

Brazilië en Zuid-Korea namen vrijdagavond de laatste twee plaatsen in de linkerkant van het schema in. Ook Oranje zit aan die kant, al kan de ploeg van bondscoach Louis van Gaal die landen pas in de halve finale tegenkomen.

Portugal en Zwitserland komen aan de rechterkant uit en zouden alleen in een eventuele finale het Nederlands elftal kunnen tegenkomen. Voor Portugal lonkt in de kwartfinales een clash met Spanje, net als op de WK's van 2010 en 2018, tenzij Marokko natuurlijk opnieuw weet te stunten.

Voor Oranje begint de weg naar een eventuele WK-finale zaterdag met de wedstrijd tegen de Verenigde Staten (16.00 uur). Op vrijdag 9 december wacht een mogelijke kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen Argentinië en Australië (20.00 uur). Als Oranje ook die ronde overleeft, wordt de halve finale op dinsdag 13 december om 20.00 uur gespeeld. De finale is op zondag 18 december om 16.00 uur, de troostfinale is een dag eerder.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.