Directeuren Smulders en Goetzee slachtoffers van NAC-crisis

Reacties

De eerste slachtoffers van de sportieve crisis bij NAC Breda zijn gevallen. De nummer zeventien van de Eredivisie heeft technisch directeur Hans Smulders op non-actief gezet. Algemeen directeur Justin Goetzee verbond daaraan zijn consequenties en zal ook opstappen, zodra de club een vervanger voor hem heeft gevonden.

Directeuren Smulders en Goetzee slachtoffers van NAC-crisis

NAC begon onder de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag teleurstellend aan het nieuwe seizoen en pakte alleen (drie) punten in het thuisduel met De Graafschap. Afgelopen zaterdag leden de Brabanders de vierde nederlaag op rij in de Eredivisie tegen VVV-Venlo (3-0), waarna dinsdag uitschakeling in de eerste ronde van het bekertoernooi volgde tegen RKC Waalwijk (2-0).

De raad van commissarissen besloot daarop om Smulders (foto) per direct vrij te stellen van werk, zo meldt NAC in een bericht op de clubwebsite. Het vertrouwen in de technisch directeur, die sinds 2015 de tweekoppige statutaire directie vormde samen met Goetzee, werd donderdagavond opgezegd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

VI's Chris Tempelman over de crisis in Breda.

NAC promoveerde in het seizoen 2016/17 onder het bewind van de twee directeuren nog naar de Eredivisie en zette bovendien ook in financieel opzicht de weg omhoog in. De laatste tijd was er echter kritiek op het functioneren van Smulders. De aandeelhouders van De Parel van het Zuiden hadden niet langer het vertrouwen dat de td de huidige sportieve crisis zou kunnen oplossen.

Het op non-actief stellen van Smulders heeft ertoe geleid dat ook Goetzee zijn taken zal neerleggen. De algemeen directeur verklaart zich solidair met zijn collega, maar blijft zijn werkzaamheden voorlopig voortzetten om NAC de tijd te geven een nieuwe directie samen te stellen. Ondertussen werkt de selectie van Van der Gaag toe naar het thuisduel met kampioen en koploper PSV (zaterdag, 18.30 uur).

Onlangs spraken Goetzee en Smulders zich in gesprek met VI nog uit over de crisis bij NAC. 

Samenvatting VVV-Venlo - NAC Breda
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.