Directeur Mathijsen kan verder bouwen bij Willem II na contractverlenging

Reacties

Joris Mathijsen blijft ook de komende jaren de technisch directeur van Willem II. Het contract van de oud-voetballer is opengebroken door de Tilburgse club en met drie jaar verlengd tot medio 2022.

Directeur Mathijsen kan verder bouwen bij Willem II na contractverlenging

Mathijsen werd met ingang van het seizoen 2016/17 aangesteld als technisch manager en maakte een jaar later promotie. Met Mathijsen aan het roer eindigde Willem II dit seizoen op de dertiende plek in de Eredivisie. 'Ik waardeer het vertrouwen van de clubleiding dat ik de komende vier jaar de ingeslagen weg kan voortzetten', vertelt Mathijsen op de website van Willem II.

'We hebben de afgelopen twee jaar mooie stappen bij de club gemaakt', gaat de 84-voudig international verder. 'De komende jaren gaan wij verder bouwen aan een topsportklimaat binnen alle geledingen van de club, dat noodzakelijk is om succesvol te zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Algemeen directeur Berry van Gool is tevreden met het langer verblijf van zijn collega. 'De verlenging van Joris zijn contract is een belangrijke ontwikkeling voor de technische continuïteit van Willem II. Dat Joris voor langere tijd aan de club verbonden blijft, is een mooie stap om onze gezamenlijke doelen te bereiken.'

Mathijsen en Willem II hebben voor volgend seizoen de eerste aanwinst al binnen. Dries Saddiki werd transfervrij gehaald van promovendus Fortuna Sittard. De Tilburgers wacht een drukke transferzomer, onder anderen Eyong Enoh, Thom Haye, Darryl Lachman, Stefan van der Lei, Bartholomew Ogbeche en Giliano Wijnaldum vertrekken met een aflopend contract.

Op trainersgebied heeft Willem II de zaken al wel op orde. Adrie Koster volgt interim-trainer Reinier Robbemond op. Robbemond werd eindverantwoordelijke bij de Eredivisionist nadat Erwin van de Looi besloot te stoppen als trainer vanwege het sentiment rond zijn persoon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.