Direct averij voor Real Madrid op bijzondere avond Ødegaard en David Silva

Reacties

Real Madrid heeft een matige seizoenouverture achter de rug. De regerend landskampioen kwam zondagavond op bezoek bij Real Sociedad niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Direct averij voor Real Madrid op bijzondere avond Ødegaard en David Silva
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Voor Martin Ødegaard was het ondanks de uitslag in meerdere opzichten een bijzondere wedstrijd. Niet alleen maakte hij zijn eerste competitieminuten voor Real Madrid sinds 23 mei 2015, hij deed dat uitgerekend tegen Real Sociedad, de club waar hij vorig seizoen met goed spel een comeback bij Real Madrid verdiende.

Ødegaard hield onder anderen Casemiro en Fede Valverde op de bank in de eerste officiële wedstrijd van Real Madrid. De Koninklijke kwam tijdens speelronde 1 van La Liga niet in actie, omdat de club vorige maand nog actief was in de afgelopen editie van de Champions League.

In San Sebastián was het balbezit overduidelijk voor Real Madrid, maar de uitclub kon dat niet in goals uitdrukken. Een paar minuten voor rust claimden de spelers van Real Madrid een penalty na hands, maar de strafschop werd niet gegeven. Aan de andere kant maakte ex-Willem II'er Alexander Isak bijna zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar hij vond keeper Thibaut Courtois op zijn weg.

In de tweede helft verdwenen de spelers met een Eredivisie-verleden van het strijdtoneel. Isak werd afgelost door niemand minder dan David Silva, die zijn rentree maakte in La Liga. De aanvallende middenvelder liet na tien jaar Manchester City achter zich en maakte zondagavond zijn eerste minuten in de Spaanse competitie sinds 4 mei 2010. Ødegaard was onderdeel van een driedubbele wissel van Zinedine Zidane: Casemiro, Valverde en debutant Marvin Park kwamen, Ødegaard, Luka Modric en Rodrygo werden afgelost.

Met frisse krachten binnen de lijnen brak de slotfase aan, maar daarin gebeurde niet bijzonder veel. Real Madrid start het seizoen daardoor met puntenverlies, iets waar Ronald Koeman met zijn Barcelona niet direct op kan reageren. De Catalanen waren een week langer dan Real Madrid actief in Europa en komen dus pas volgende week voor het eerst in actie in de Spaanse competitie. Real Madrid speelt in speelronde 3 tegen Real Betis, Barça treft Villarreal.

Overige uitslagen

van de zondag in La Liga


Zo 20 sep. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Meer David Silva
Meer over David Silva
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.