Dinamo Kiev volgende horde AZ op weg naar Champions League

Reacties

AZ is maandag tijdens de loting voor de derde voorronde van de Champions League gekoppeld aan Dinamo Kiev. De Oekraïners zijn na het verslaan van Viktoria Plzen de tweede horde voor de Alkmaarders op weg naar het hoofdtoernooi. AZ speelt een uitwedstrijd. 

Dinamo Kiev volgende horde AZ op weg naar Champions League
© Pro Shots

Dinamo Kiev eindigde afgelopen seizoen als tweede, op veertien punten van kampioen Shakhtar Donetsk, en heeft met voormalig Willem II-spits Fran Sol een oude bekende in de selectie. Ook voormalig Telstar-speler Gerson Rodrigues komt uit voor de Oekraïense topclub.

Dinamo Kiev nam in het seizoen 2016/17 voor het laatst deel aan de groepsfase van de Champions League. De laatste drie seizoenen strandde de club telkens in de voorronde van het miljardenbal tegen achtereenvolgens Young Boys, Ajax en Club Brugge.

AZ stuitte in de Europese historie één keer eerder op Dinamo Kiev. In het seizoen 2010/11 verloren de Alkmaarders beide duels in de poulefase van de Europa League (1-2 en 2-0). Artem Milevskyi was met drie goals toen de beul van de ploeg van Gertjan Verbeek.

Ajax bereikte in het memorabele seizoen 2018/19 het hoofdtoernooi van de Champions League door Dinamo Kiev in de play-offs te verslaan.
© Pro Shots
Ajax bereikte in het memorabele seizoen 2018/19 het hoofdtoernooi van de Champions League door Dinamo Kiev in de play-offs te verslaan.

AZ zal op dinsdag 15 of woensdag 16 september aantreden in de derde voorronde, die opnieuw over één wedstrijd gaat. Bij een zege gaat de ploeg van trainer Arne Slot naar de play-offs. De laatste voorronde van de Champions League gaat wel over twee wedstrijden.

In de route voor niet-kampioenen liggen twee tickets klaar voor de winnaars van de play-offs. In de laatste voorronde is de winnaar van het duel tussen AA Gent en Rapid Wien de tegenstander van AZ of Dinamo Kiev. Bij een nederlaag in een van die twee voorronden is AZ wel verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League, waarvan Feyenoord als nummer drie van de Eredivisie al zeker is. Willem II en PSV moeten zich via de voorronden zien te plaatsen.

Loting derde voorronde Champions League

PAOK Saloniki (Gri) - Benfica (Por)
Dinamo Kiev (Oek) - AZ
AA Gent (Bel) - Rapid Wien (Oos)

Weg AZ naar groepsfase Champions League

15-16 september Derde voorronde
22-23 september Heenduel play-offs
29-30 september Return play-offs
20-21 oktober Start groepsfase
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.