Dinamo-coach lyrisch over Feyenoord, Berghuis en Haps: 'Die heeft alles'

Reacties

Dinamo Zagreb-trainer Zoran Mamic heeft er woensdag tijdens zijn persconferentie alles aan gedaan om Feyenoord in de rol van favoriet te duwen. De 49-jarige oud-international van Kroatië toonde zich onder de indruk van de individuele kwaliteiten van de Rotterdammers en wees op de miljoenenaankopen van de laatste jaren.

Dinamo-coach lyrisch over Feyenoord, Berghuis en Haps: 'Die heeft alles'
© Pro Shots
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Mamic schoof woensdag aan voor het gebruikelijke perspraatje richting de start van de Europa League en liet zien zich al goed te hebben verdiept in Feyenoord. 'Het is een club met een rijke en mooie traditie, maar dat niet alleen. Ze hebben een elftal vol kwaliteit dat tot de top van het Nederlandse voetbal hoort en vol met goede spelers zit. Ze hebben enorm veel individuele kwaliteit, maar ook als ploeg', vertelde de trainer van Zagreb, dat uiteindelijk in de Europa League kwam na een nederlaag tegen Ferencváros in de derde voorronde van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vervolgens zoomde Mamic in op de kwaliteiten van Feyenoord. 'Ze zijn aanvallend erg goed en hebben aanvoerder Steven Berghuis, die veel scoort. Hij is het brein en de motor van het team. En ze hebben ook geweldige spelers in de verdediging. Ik heb zelden een team gezien met zulke goede verdedigers, vooral aan de linkerkant, waar Ridgeciano Haps staat. Hij is niet alleen een vleugelverdediger, maar ook een buitenspeler, een nummer 10, een spelmaker en een middenvelder. Hij heeft ongelooflijk veel energie, hij heeft eigenlijk alles.'

Mamic kon daarom weinig met de statements van trainer Dick Advocaat en zijn assistent Zeljko Petrovic ('Mijn grote vriend'), die zich onder de indruk toonden van de kracht van Dinamo Zagreb, dat vorig seizoen tijdens de eerste groepswedstrijd Champions League bijvoorbeeld met 4-0 won van Atalanta Bergamo en zoals zo vaak met een straatlengte voorsprong kampioen van Kroatië werd. 'Ik ken Petrovic, hij wil niets anders dan de overwinning. En over Advocaat hoeven we het ook niet te hebben, we weten wat hij in zijn carrière heeft gedaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'En de verhalen dat Feyenoord niet veel heeft geïnvesteerd en weinig spelers heeft gehaald… Nou, dat hoefden ze ook niet te doen', vervolgde Mamic. 'De laatste jaren hebben ze meer geïnvesteerd dan Dinamo ooit heeft gedaan, door spelers van vijf, zes, zeven miljoen te halen. Feyenoord is een serieuze en grote club, maar we geloven in onze eigen kwaliteiten en we zijn ervan overtuigd dat we kunnen bereiken wat we willen en dat zijn drie punten', aldus de trainer van Dinamo Zagreb, die ook meldde dat de hele selectie negatief testte op corona.

Mamic ging tijdens de persconferentie ook nog even in op zijn relatie met Zeljko Petrovic, die begin jaren negentig een seizoen met hem samenspeelde bij Dinamo Zagreb alvorens hij via Sevilla in Nederland terechtkwam bij FC Den Bosch, PSV en RKC Waalwijk. 'Petrovic is een goede vriend van mij. We kennen elkaar al dertig jaar sinds hij in 1990 naar Dinamo kwam. Maar nu hebben we elkaar niet gesproken. Hij is een geweldige man en een geweldige coach, eerlijk, loyaal en een persoon met ongelooflijk veel energie. Het is mooi om zijn vriend te zijn.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.