Dilrosun: Maradona-goal als bevestiging Herr September

Reacties

Javairô Dilrosun gaf Hertha BSC zaterdag de gewenste verlossing. De signalen wezen al in de richting van een hoofdrol voor de Amsterdammer.

Dilrosun: Maradona-goal als bevestiging Herr September

Dilrosun was tegen SC Paderborn (2-1) extra gebrand op een hoofdrol aan de aftrap gekomen. 'Het was al enige tijd geleden dat ik in basis stond, daarom was ik extra gemotiveerd. Ook hadden de resultaten van de laatste weken ertoe geleid dat ik de ploeg unbedingt met goals en assists wilde helpen.'

Met een goal en een assist deed hij dat. Hij betaalde zo het vertrouwen dubbel en dwars terug. Het moment van het opstaan was even cruciaal voor tot vandaag nog zegeloze Hertha als logisch voor hem. De enkelvoudig Oranje-international heeft sinds zijn verhuizing naar Duitsland namelijk wat met de maand september. De aanvaller was in deze maand in zeven Bundesliga-wedstrijden bij zeven treffers - drie goals en vier assists - direct betrokken, waar hij in de dertien duels in de andere maanden juist geen enkele keer een directe bijdrage had aan een Hertha-doelpunt.

De manier waarop hij zaterdag deze mooie statistieken onderstreepte maakte de middag in Berlijn extra mooi. Bild sprak van 'een Maradona-goal' om te omschrijven hoe de enkelvoudige Oranje-international met een solo de basis legde voor zijn 1-0.

'Bij de 1-0 heb ik gekeken naar de verdedigers en heb ik het geprobeerd', zei Dilrosun over zijn fraaie solo. 'Ik ben blij dat het heeft gewerkt. Na de 2-0 hadden we meer geconcentreerd moeten zijn om de nul te houden. Maar het belangrijkste is dat we de drie punten hier hebben gehouden. Ik hoop dat we veel vertrouwen putten uit deze zege en dat het seizoen nu echt begint!'

Na twee duels geblesseerd aan de kant en twee korte invalbeurten heeft Dilrosun zaterdag tegen Paderborn onderstreept over een week tegen 1. FC Köln weer aan de aftrap te moeten komen. Het is dan ook nog steeds september.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
FC Augsburg
34
9
9
16
45-63
-18
36
16
Werder Bremen
34
8
7
19
42-69
-27
31
17
Fortuna Düsseldorf
34
6
12
16
36-67
-31
30
18
Paderborn
34
4
8
22
37-74
-37
20
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.