Dilrosun als medicijn voor Berlijnse hoofdpijn

Reacties

Hekkensluiter Hertha BSC krijgt zondag bezoek van nummer zeventien SC Paderborn. Javairô Dilrosun moet De Oude Dame de weg uit het sportieve moeras wijzen.

Dilrosun als medicijn voor Berlijnse hoofdpijn
Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 1
Paderborn
Paderborn

In 2011 bevolkten 70.600 toeschouwers het Olympia Stadion van Hertha voor een duel met SC Paderborn, een wedstrijd in de Tweede Bundesliga. Bijna acht jaar later is de interesse in de ontmoeting met diezelfde opponent op het hoogste niveau beduidend minder. De verwachting is dat er ruim veertigduizend mensen zondag een plekje zoeken in het Berlijnse stadion.

De belangstelling heeft alles te maken met de prestaties van Hertha BSC. De verwachtingen waren in juni nog opgeklopt door de aankondiging van nieuwe investeerders. Met de beloofde kapitaalinjectie van ruim dertig miljoen werd de droom van Europese successen van De Oude Dame nieuw leven ingeblazen. 'Hertha kan net als clubs uit Londen en Madrid een big city-club worden', klonk het.

Voorlopig staat die grote ambitie van grote wedstrijden in een volgepakt Olympia Stadion in de koelkast. Niemand wil er nu aan denken. Het zou ook niet passen bij de huidige situatie. Hertha BSC staat na de slechtste seizoenstart in 29 jaar – de oogst na vier duels is met één punt zeer teleurstellend - namelijk laatste in de Bundesliga.

De korte termijn regeert over de lange termijn. Trainer Ante Covic staat direct in zijn eerste weken aan het roer voor moeilijke beslissingen. De 44-jarige Kroaat, die na zijn werk bij de beloftes werd gepromoveerd tot hoofdtrainer, krijgt (vooralsnog) alle steun van de leiding. 'We blijven rustig', zegt technisch directeur Michael Preetz. 'Ante krijgt van ons alle hulp en alle steun. We zien ook de vooruitgang.'

Preetz kwam tot die conclusie na het verloren duel in Mainz (2-1). Daar had Covic de defensieve kwetsbaarheid proberen te ondervangen met het inbrengen van Dedryck Boyata. Karim Rekik was kind van de rekening. De viervoudig Oranje-international zat voor het eerst sinds zijn verhuizing naar Berlijn in 2017 bij een Bundesliga-duel als invalkracht op de bank.

Ante Covic op het trainingsveld met onder anderen Karim Rekik.
Ante Covic op het trainingsveld met onder anderen Karim Rekik.

Tegen Mainz bleef Rekik ook op de bank. Het wedstrijdverloop noopte Covic tot het inbrengen van aanvallend vers bloed. Hij deed een beroep op de andere Nederlander op de bank: Dilrosun. De 21-jarige aanvaller deed drie minuten na zijn entree wat hij moest doen. Zijn voorbereidend werk leverde de gelijkmaker van Marko Grujic op.

Voor een positief resultaat was het niet genoeg. Jeremiah St. Juste verpestte het voor Hertha door Mainz met zijn eerste Bundesliga-treffer de zege te bezorgen. Maar voor Dilrosun lonkt een beloning in de vorm van een basisplaats tegen SC Paderborn. Niet op de vleugel, maar als aanvallende middenvelder. 'Met Javairô hadden we iemand op tien die ook de diepte zocht. Dat is perfect gelukt', zei Covic.

Ook bij de beter begonnen stadsrivaal Union Berlin is er iemand die hoopt dat Dilrosun meer binnen de lijnen komt. 'Hij is natuurlijk niet blij met de situatie', zegt zijn 24-jarige neef Sheraldo Becker, die deze zomer van ADO Den Haag naar de Duitse hoofdstad vertrok, in de Berliner Zeitung. 'Hij speelt niet veel. Tegen Mainz kwam hij in de tachtigste minuut erin en had hij een assist. Hij kan het. Hij geeft ook niet op. Hij zegt altijd tegen mij dat het seizoen nog lang is en er nog veel kan gebeuren.' Ook dat het Olympia Stadion weer volloopt.

Speelronde 5 in de Bundesliga


Vr 20 sep. 2019

Za 21 sep. 2019

Zo 22 sep. 2019

Ma 23 sep. 2019

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Werder Bremen
34
8
7
19
42-69
-27
31
17
Fortuna Düsseldorf
34
6
12
16
36-67
-31
30
18
Paderborn
34
4
8
22
37-74
-37
20
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.