Bologna speelt ook volgend seizoen in de Serie A. De club van Mitchell Dijks speelde gelijk op bezoek bij Lazio en stelde daarmee lijfsbehoud veilig.

Lazio
3 - 3
Bologna
Bologna

Lazio kon de punten goed gebruiken, er is de Romeinen veel aan gelegen om boven rivaal AS Roma te eindigen. In het eigen Stadio Olimpico kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong. Joaquín Correa schoof de bal na een schitterende aanname langs doelman Lukasz Skorupski: 1-0. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft beten de bezoekers van zich af. Andrea Poli maakte in de vijftigste minuut de gelijkmaker en nog geen minuut later werd het 1-2 via Mattia Destro. Het was de opmaat voor een enerverende tweede helft. Bastos krulde de bal in de 59ste minuut in de bovenhoek en liet zo alweer de 2-2 aantekenen. Riccardo Orsolini zette Bologna toch weer op 2-3, maar het slotakkoord was voor invaller Sergej Milinkovic-Savic: 3-3.

Voor Lazio, dat afgelopen week nog de Coppa Italia won, betekent de remise dat de club van trainer Simone Inzaghi definitief buiten de topzes eindigt. Bij Bologna was het wel feest. De Noord-Italianen zijn niet meer in te halen door de degradatiekandidaten en zijn zo zeker van het vijfde Serie A-seizoen op rij. Dat heeft Bologna vooral te danken aan een indrukwekkende eindsprint.

Sinds de komst van Sinisa Mihajlovic als nieuwe trainer ging het lopen bij Bologna. De laagvlieger won acht van zijn laatste elf Serie A-duels.