Dijkhuizen verlaat Excelsior voor nummer vijf Championship

Reacties

Marinus Dijkhuizen vervolgt zijn loopbaan in Engeland. De 43-jarige trainer verruilt Excelsior voor Brentford FC, dat afgelopen seizoen vijfde werd in het Championship. Hij tekent voor drie jaar.

Dijkhuizen verlaat Excelsior voor nummer vijf Championship

Op basis van statistieken kwam clubeigenaar Matthew Benham bij de in Engeland volslagen onbekende Dijkhuizen terecht.

De voormalig trainer van de amateurs van Montfoort en De Meern werd in januari 2014 aangesteld bij Excelsior, promoveerde met de Kralingers naar de Eredivisie en eindigde daar vervolgens als vijftiende. Bovendien haalde de club de halve finale van het KNVB-bekertoernooi.

Bij Brentford komt Dijkhuizen terecht bij een andere ploeg die afgelopen seizoen verraste. Ook die ploeg promoveerde in 2013/14 en kwam daarmee terecht op het tweede niveau van Engeland. De Londenaren eindigden direct als vijfde, waardoor ze mee mochten doen aan de play-offs om promotie naar de Premier League. In de halve finale was Middlesbrough (uiteindelijk verliezend finalist) over twee duels echter te sterk. Ondanks de goede prestaties besloot Brentford afscheid te nemen van manager Mark Warburton.

Dijkhuizen neemt Ron Hendriksen mee als assistent. Hij was afgelopen seizoen de rechterhand van Ruud Brood, die met NEC soeverein kampioen van de Jupiler League werd. Brood is op zijn beurt op weg naar PSV, waar hij op het punt staat tot assistent van hoofdcoach Phillip Cocu te worden benoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.