Dieptepunt in rumoer rondom Spakenburg: volledige bestuur stapt op

Reacties

Het volledige bestuur van SV Spakenburg stapt op, zo maakt de amateurclub dinsdagochtend bekend. Er is een verschil van inzicht tussen het bestuur en de Raad van Advies over de uitvoering van het veiligheidsbeleid. Het bestuur ervaart niet meer de steun vanuit de Raad van Advies en stelt de eigen posities daardoor ter beschikking.

Dieptepunt in rumoer rondom Spakenburg: volledige bestuur stapt op
© Pro Shots

Spakenburg, de huidige nummer zes van de Tweede Divisie, wordt al langere tijd geteisterd door ongeregeldheden. Die excessen zijn afkomstig vanuit de eigen supporterskern, de Harde Kern Spakenburg (HKS). 'Vorig seizoen is daar een dieptepunt in bereikt met bedreigingen, vernielingen, vechtpartijen, drugsgebruik- en handel en zelfs een staaf door het raam van een bestuurslid', schrijft Spakenburg in een statement. De club deelde stadionverboden uit 'met als doel om deze rotte appels rondom onze vereniging definitief weg te snijden en om een aanzuigende werking op andere jongeren te voorkomen.'

Het besluit van de club werd breed ondersteund, maar toch blijft er een verschil van inzicht met de Raad van Advies 'over de operationele uitvoering in bepaalde individuele gevallen'. Omdat het benodigde draagvlak volgens het bestuur is weggevallen, stapt men op. Tot de benoeming van het nieuwe bestuur is het huidige bestuur demissionair werkzaam, met uitzondering van Harry Pitlo (bestuurslid Veiligheidszaken), die zijn functie per direct ter beschikking stelt.

In het statement treedt Spakenburg niet in detail over de aard van de 'individuele gevallen', maar bronnen melden aan RTV Utrecht dat de zoon van een van de leden van de Raad van Advies lid is van de HKS. Die zoon zou een stadionverbod hebben gekregen, dat de Raad van Advies wil opheffen. Het bestuur zou het daarmee oneens zijn. 

Eerder dit jaar blies Vince Gino Dekker een transfer van Spakenburg naar IJsselmeervogels af, onder druk van supporters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.