Dient de Engelse opvolger van Owen, Gerrard en Rooney zich aan?

Reacties

In Engeland zijn ze wel eens met minder vertrouwen aan een EK begonnen. Manchester City-parel Phil Foden is een van de redenen waarom er volop optimisme heerst in Engeland. Michael Owen prijst de jongeling de hemel in.

Dient de Engelse opvolger van Owen, Gerrard en Rooney zich aan?
© Pro Shots

Foden was het afgelopen seizoen van grote waarde voor Manchester City, dat met het 21-jarige toptalent de Champions League-finale haalde. Voor Engeland was hij inmiddels al twee keer trefzeker in zes interlands en op het EK moet hij The Three Lions naar eremetaal leiden. 'Foden is heel speciaal. Mensen zeggen vaak dat hij de volgende die of de volgende die is, maar Foden is verschillend van alle andere spelers. We hebben het hier over iemand die echt geweldig is. Hij kan wereldklasse worden', zo steekt Owen zijn bewondering niet onder steoelen of banken bij Express.

'Phils sterkte is de manier waarop hij beweegt, zijn eerste balaanname. Hij glijdt als het ware over het veld heen. Alles wat hij doet, lijkt zo enorm makkelijk. En hij is ook nog enorm jong dus er is ook nog eens ruimte voor verbetering. Hij is een geboren voetballer die klasse uitstraalt', zo vervolgt Owen, die zichzelf ook in het rijtje plaatst met spelers die de klasse van Foden hadden.

'Soms heb je zo'n speler in je generatie. Ik was er misschien eentje, Steven Gerrard was er twintig jaar geleden eentje en toen kwam Wayne Rooney. Foden kan een andere zijn. Je ziet hem spelen en je denkt direct: dit is speciaal. Ik ben enorm benieuwd naar de komende twee of drie jaar, want die jaren gaan hem vormen', aldus Owen, die denkt dat Foden vrijuit kan voetballen op het EK: 'Als jongeling heb je geen angst. Je hebt nog geen littekens van afgelopen jaren. Je staat daar en je denkt dat je de beste bent. Hij gelooft in zichzelf. 

Dat gaat hem volgens Owen dus absoluut helpen als Engeland zondag het EK start met Kroatië: 'Het is voor hem gewoon een nieuwe wedstrijd. Als hij het goed doet, zal zijn leven veranderen.'

Zo 13 jun. 2021

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.