'Diego Costa weigert mee te trainen na interne sancties Atlético'

Reacties

Diego Costa is hard op weg zichzelf onmogelijk te maken bij Atlético Madrid. De dertigjarige aanvaller, die een schorsing van acht wedstrijden aan zijn broek heeft wegens het uitschelden van scheidsrechter Jesús Gil Manzano, verscheen donderdag niet op het trainingsveld.

'Diego Costa weigert mee te trainen na interne sancties Atlético'

Volgens de Madrilaanse sportkranten AS en Marca is dat het gevolg van de interne sancties die Atlético hem woensdag heeft opgelegd. Aanvankelijk steunde de club Diego Costa, die ontkende dat hij zich schuldig had gemaakt aan het beledigen van de arbiter. Nu middels een video duidelijk is geworden dat de geboren Braziliaan dat wel degelijk deed, gaat ook Atlético hem straffen.

Volgens het bericht van zowel AS als Marca schoot dat dusdanig in het verkeerde keelgat bij Diego Costa, dat hij zich donderdag niet bij de selectie van trainer Diego Simeone voegde op het trainingsveld. Dat terwijl hij wel werd gesignaleerd op het trainingscomplex. Toen de 24-voudig international van Spanje met zijn auto wegreed, gaf hij geen antwoord op vragen over zijn afwezigheid op de training.

De vraag is of de hele situatie gevolgen heeft voor de toekomst van Diego Costa. Begin vorig jaar werd de vechtersbaas nog met open armen ontvangen toen hij drieënhalf jaar na zijn vertrek naar Chelsea voor een bedrag van 66 miljoen euro terugkeerde bij de club waar hij zo succesvol was. Dit seizoen was de spits, die nog tot medio 2021 onder contract staat, pas vijf keer trefzeker in 21 duels.

Spelersprofiel

Diego Costa


Geboortedatum:
7 oktober 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Lagarto
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Grêmio
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.