Diego Costa vreest door megaschorsing voor einde van seizoen

Reacties

Het is goed mogelijk dat Diego Costa Atlético Madrid in het restant van dit seizoen in La Liga niet meer van dienst kan zijn. De spits hangt een megaschorsing boven het hoofd, naar aanleiding van zijn rode kaart in de verloren competitietopper tegen Barcelona van afgelopen zaterdag.

Diego Costa vreest door megaschorsing voor einde van seizoen

Bij Diego Costa sloegen na een klein halfuur in Camp Nou de stoppen door en de spits schoot uit zijn slof tegen Jesús Gil Manzano. Die trok een directe rode kaart en stelde in zijn wedstrijdverslag dat Diego Costa zijn moeder op zeer onbeschofte wijze had beledigd. Atlético stelde dat Gil Manzano de gebeurtenissen op het veld niet nauwkeurig heeft vermeld, waardoor de Spaanse bond de scheidsrechter om een extra reactie vroeg.

Na alle informatie te hebben verzameld kwam de RFEF met een strafeis die niet mis is. De bond wil Diego Costa voor liefst acht wedstrijden schorsen: vier voor de beledigingen aan het adres van Gil Manzano en vier voor het feit dat hij de scheidsrechter bij zijn arm greep. Mocht Diego Costa die straf inderdaad krijgen, dan zit zijn seizoen erop. Atlético speelt dit voetbaljaar immers nog maar zeven competitiewedstrijden in La Liga en is reeds uitgeschakeld in de Champions League en het nationale bekertoernooi.

Naast de schorsing zitten er ook nog geldboetes in de strafeis. Diego Costa moet 6010 euro overmaken, Atlético Madrid 2800 euro. De club heeft nog de kans om tegen deze uitspraak in beroep te gaan en de verwachting is dat Atlético dit gaat doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.