Diego Costa is klaar om Arsenal te intimideren

Reacties

Atlético Madrid kan donderdag in de halve finale van de Europa League tegen Arsenal beschikken over Diego Costa. De oude bekende van de Londense ploeg zit bij de wedstrijdselectie van Diego Simeone.

Diego Costa is klaar om Arsenal te intimideren

Costa is nog niet honderd procent hersteld van de hamstringblessure die hem drie duels aan de kant hield. Toch neemt Simeone de Braziliaanse Spanjaard mee naar Londen. Of die beslissing is genomen om Arsenal te intimideren of zijn ploeggenoten vertrouwen te geven? 'Diego Costa kennende, gaan beide zaken voor hem op', antwoordde de 47-jarige trainer wijselijk op het perspraatje in aanloop naar de heenwedstrijd.

De 29-jarige aanvaller heeft een verleden met Arsenal, als speler van Chelsea. Bij vier van de zes ontmoetingen met The Gunners stapte Costa, die drie keer tegen Arsenal scoorde, als winnaar van het veld. Bovendien was hij betrokken bij twee rode kaarten, voor Gabriel Paulista en Per Mertesacker.

Maar Simeone denkt dat Arsenal geen bijzondere prooi is voor Costa. 'Zowel in Engeland als in Spanje hebben veel teams geleden onder Costa, niet alleen Arsenal', aldus El Cholo, die Costa speeltijd gaat geven bij zijn terugkeer in Londen. 'Hij maakt progressie. Hij heeft hard getraind op dinsdag en woensdag. We zullen op basis van zijn fitheid bepalen of hij zal starten of in zal vallen.'

Wenger
Ook Simeone ontkwam er niet aan te reageren op het aangekondigde vertrek van Arsène Wenger na 22 jaar bij Arsenal. 'Het eerste dat me te binnen schiet is bewondering. Hij is een fantastische manager en een echte professional', aldus Simeone, die denkt te kunnen leren van zijn 68-jarige collega. 'Ik zie mezelf als een vrij jonge coach. Ik wil observeren en leren van hem. Ik bewonder zijn carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.